Определение №369/05.05.2022 по дело №161/2022


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 369

  София 05.05.2022г.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение в закрито заседание на пети април през две хиляди двадесет и втора година в състав :

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИО ПЪРВАНОВ ЧЛЕНОВЕ : ИЛИЯНА ПАПАЗОВА МАЙЯ РУСЕВА

  като изслуша докладваното от съдия Папазова гр.д.№ 161 по описа за 2022г. на ІІІ г.о. и за да се произнесе взе пред вид следното :

  Производството е с правно основание чл.288 от ГПК.

  Образувано е въз основа на подадената касационна жалба от Р. Г. Б. от [населено място], чрез процесуалния представител адвокат Д. против въззивно решение № 264730 от 14.07.2021г. по в.гр.д. № 1411 по описа за 2020г. на Софийски градски съд, с което е отменено решение от 22.08.2018г. по гр.д.№ 32254/2015г. на РС София и вместо това е постановено друго, с което са отхвърлени предявените искове с правно основание чл.344, ал.1, т.1, т.2 КТ за признаване за незаконно уволнението на Р. Г. Б., извършено на основание чл.328, ал.1, т.2 КТ и нейната отмяна и за възстановяване на заеманата длъжност „началник отдел“ на отдел „Клиентско обслужване“, като са присъдени разноски.

  Касационната жалба е подадена в срока по чл.283 от ГПК и е срещу подлежащото на касационно обжалване въззивно решение. За да се произнесе по допустимостта й, Върховният касационен съд, състав на Трето гражданско отделение прецени следните данни по делото:

  Въззивният съд е приел уволнението за законосъобразно с решаващ довод за реално извършено съкращаване в щата. С решение от 19.05.2015г. на УС на „Българска банка за развитие“ е приета нова организационна структура и ново щатно разписание. Закриват се управление „Микрокредитиране“ /състоящо се от отделите „Търговско финансиране“ и „Клиентско обслужване“/ и управление „Международни разплащания“ / състоящо се от отделите „Операции и кореспондентски отношения“ и „Бек офис“/. На тяхно място се създава едно общо управление „Операции и клиентско обслужване“, включващо отдел „Разплащане и търговско финансиране“ и отдел „Бек офис“. Съгласно действащата организационна структура, преди реорганизацията от 19.05.2015г. отдел „Клиентско обслужване“е бил самостоятелен, с щат от 6 човека. Създаденото след реорганизацията управление „Операции и клиентско обслужване“е с щат от 7 човека, включващ всички служители на бившия отдел„Клиентско обслужване“ ,без ищцата /5/, началника на управлението /Ц./ и една незаета щатна бройка. В отдел „Разплащане и търговско финансиране“работят двама, а в отдел „Бек офис“ трима служители. В новосформирания отдел „Разплащане и търговско финансиране“ съществува ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари