*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  16

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 364

  София, 22.07.2022 година

  Върховният касационен съд, Първо гражданско отделение, в закрито заседание на девети юни през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Маргарита Соколова

  ЧЛЕНОВЕ: Светлана Калинова

  Гълъбина Генчева

  при секретар

  като изслуша докладваното от съдия Светлана Калинова

  гражданско дело № 2639 от 2020 година, и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба с вх.№6276/19.05.2020г., подадена от С. Г. П. чрез процесуалния му представител адв.В. И., срещу решение №450, постановено на 20.02.2020г. от Софийския апелативен съд, Гражданска колегия, 12 състав, с което:

  - решението на първоинстанционния съд е отменено в частта, с която е отхвърлен предявеният от С. Г. П. против Х. Х. П. иск с правно основание чл.108 ЗС за признаване правото на собственост и предаване владението върху 1/2 идеална част от апартамент №2, находящ се в [населено място], район Л., [улица], ет.1, както и гараж със застроена площ от 23.85 кв.м., ведно с прилежащото мазе №6, таван №3, както и прилежащите 15.474% ид.части от общите части на сградата, до размера от 6.455% идеални части от апартамента и гаража и вместо това е признато за установено по иска, предявен от С. Г. П. по отношение на Х. Х. П., че С. Г. П. е собственик на основание наследяване по закон от неговите родители Г. Х. П. и Т. И. П., на 6.455% идеални части от апартамент №2, находящ се в [населено място], район Л., на адрес: [улица], на първи жилищен етаж в триетажна жилищна сграда, заедно с прилежащото му мазе №6, с прилежащия таван №3, както и на 6.455% идеални части от гараж №6, заедно с 6.455% идеални части от прилежащите към тези обекти 15.474% идеални части от общите части на сградата, както и на 6.455% идеални части от правото на собственост върху УПИ, в който е построена сградата, представляващ УПИ ........... от кв..............по плана на [населено място], местността Л. – III част и Х. Х. П. е осъден на основание чл.108 ЗС да върне на С. Г. П. собствеността и да предаде владението върху тези 6.455% идеални части;

  -потвърдено е решението на първоинстанционния съд в частта, с която предявеният от С. Г. П. против Х. Х. П. иск с правно основание чл.108 ЗС е отхвърлен за размера над 6.455% идеални части до ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари