*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 357

  Гр. София, 02.08.2022 г.

  Върховният касационен съд, Гражданска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на единадесети април две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ГЕРГАНА НИКОВА

  СОНЯ НАЙДЕНОВА

  като разгледа докладваното от съдия Гергана Никова гр. дело № 4809 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба вх.№ 267899 от 05.10.2020 г., подадена от Г. С. Т. и М. М. Т., приподписана от адвокат С. М. от АК – Х. и насочена срещу въззивно Решение № 2319 от 21.04.2020 г. по в.гр.д.№ 278/2018 г. на Софийски градски съд, ІІ „д” въззивен състав, с което е потвърдено Решение № 214530 от 15.09.2017 г. по гр.д.№ 81410/2015 г. на Софийски районен съд, ІІ г.о., 70 състав.

  Посоченият в титулната част на жалбата като касатор Г. С. Т. е починал на 29.04.2021 г. – след депозиране на жалбата. Уведомен за етапа на производството, с молба вх.№ 342713 от 09.08.2021 г. (л. 45) другият от наследниците по закон (наред с касаторката М. М. Т.) – синът Л. Г. Т. е заявил, че не поддържа така подадената касационна жалба. Предвид последното и с оглед постъпилата по делото молба вх.№ 336431 от 12.07.2021 г. (л. 44), касатор в настоящото производство се явява единствено М. М. Т. – лично и в качеството й на наследник по закон на своя съпруг Г. С. Т..

  Ответниците по касация С. Б. Г. и Б. И. Г., представлявани от адвокат А. Ц. от САК, са депозирали отговор на касационната жалба, както и отговор на изложението на основанията за допускане на касационно обжалване. С последното възразяват, че отсъстват основания за допускане на обжалването. Претендират разноски.

  По искането за допускане на касационното обжалване, съставът на Върховния касационен съд, Второ гражданско отделение, намира следното:

  Производството е по иск за делба, в първа фаза.

  С потвърденото от СГС първоинстанционно решение е допуснато извършването на делба на дворно място с площ от 300 кв.м., съставляващо УПИ * от кв. 326 по ПУП на [населено място], в местн. „Л.”, к. „Б. ш. ІІ част”, при граници: [улица], УПИ *, УПИ *, УПИ * и УПИ *, ведно с изградената в дворното място жилищна сграда със застроена площ от 71,90 кв.м., представляваща северозападната половина от сграда-близнак, ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари