*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 354

  гр.София, 10.08.2022 година

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение в закрито заседание на двадесет и втори юли през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОЯН БАЛЕВСКИ ЧЛЕНОВЕ: КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА

  АНЖЕЛИНА ХРИСТОВА

  като изслуша докладваното от съдия Генковска ч.т.д. № 1543 по описа за 2022г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл.396, ал.2 вр.чл.280, ал.1 ГПК.

  Подадена е частна жалба от ТЕВА Б.В. – дружество, регистрирано в Нидерландия, срещу определение № 947/08.04.2022г. по в.ч.гр.д. № 1008/2022г. на САС, с което е отменено определение № 2425/21.03.2022г. по гр.д. № 2858/2022г. на СГС и вместо него е допуснато обезпечение на бъдещите искове на Bayer HеalthCare LLC /„Байер Хелткеър ЕлЕлСи“/- дружество, регистрирано в САЩ, срещу ТЕВА Б.В. – дружество, регистрирано в Нидерландия, с правно осн.чл. 28, ал.1, т.1 и т.3 ЗПРПМ, вр. чл.72в, ал.1 ЗПРПМ, като са наложени следните обезпечителни мерки: спиране за срок до 03.12.2022г. включително на предлагането за продажба, вноса, използването, съхраняването с цел предлагане, продажба или използване в България на лекарствен продукт с наименование „Сорафениб Тева 200 филмирани таблетки“ на англ.език „Sorafenib Teva 200 mg film-coated tablets” и е задължен частният жалбоподател да предприеме незабавни действия за изключване със срок до 03.12.2022г. на „Sorafenib Teva 200 mg film-coated tablets” от Позитивния лекарски списък при гаранция в размер на 45 000 лв., вносима от ищеца по сметка на САС.

  В частната жалба се излагат съображения за неправилност на обжалваното определение. Иска се отмяна на атакувания съдебен акт и отхвърляне на молбата за допускане на обезпечение.

  В изложението по чл.284, ал.3, т.1 ГПК се поставят следните правни въпроси: 1/Обезпечителната /предварителна/ мярка, изразяваща се в задължаване да се предприемат действия по изключването за определен срок на лекарствен продукт от ПЛС, наложена във връзка с бъдещи искове на основание чл.28, ал.1, т.1 и т.3 ЗПРПМ вр. чл.72в, ал.1 ЗПРПМ явява ли се подходяща по смисъла на чл.397, ал.1, т.3 ГПК ?; 2/ Обезпечителната /предварителна/ мярка, изразяваща се в задължаване да се предприемат действия по изключването само за определен срок на лекарствен продукт от ПЛС, възможна за изпълнение ли е от законова гледна точка, с оглед процедурите за изключване на лекарствен продукт, предвидени в ЗЛПХМ и в подзаконовите актове издадени въз основа на него?; 3/ Предвид спецификата на производството и етапа ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари