*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  1

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 339

  гр.София, 08.06.2022 година

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение в закрито заседание на двадесет и осми април през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОЯН БАЛЕВСКИ ЧЛЕНОВЕ: КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА

  АНЖЕЛИНА ХРИСТОВА

  като изслуша докладваното от съдия Генковска т.д. № 1639 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на „Дейзимекс“ ООД срещу решение № 260108/15.04.2021г. по в.т.д. № 582/2020г. на Пловдивски апелативен съд, Първи търговски състав, в частта, с която след частична отмяна на решение № 73/15.07.2020г. по т.д. № 62/2019г. на Хасковски окръжен съд, Гражданска колегия, е прието за установено в отношенията между „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД и „Дейзимекс“ ООД, че „Дейзимекс“ ООД дължи на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД сумата от 11 778,82 лв., начислена на основание чл.37, ал.1 вр. чл.35, ал.6 от Наредба № 4/14.09.2004г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи, с протокол № 1000188/17.08.2018г. на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, за която сума е издадена заповед за изпълнение на парично задължение по чл.410 ГПК № 170/08.02.2019г. по ч.гр.д. № 314/2019г. на Хасковски районен съд.

  Касаторът поддържа, че въззивното решение е неправилно, както и че са налице предпоставките по чл.280, ал.1, т.1 и ал.2, пр.3 ГПК за допускане на касационно обжалване.

  Ответникът по касация „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД оспорва основателността на касационната жалба и изпълнението на изискванията по чл.280, ал.1 и ал.2 ГПК за допускане на касационно обжалване на въззивното решение. Претендира присъждане на разноски.

  Върховният касационен съд, Търговска колегия, I отделение, след като разгледа касационната жалба и извърши преценка на предпоставките по чл.280, ал.1 ГПК, констатира следното:

  Кaсационната жалба е редовна – подадена от надлежна страна, срещу подлежащ на касационно обжалване съдебен акт в преклузивния срок по чл.283 ГПК и отговаря по съдържание на изискванията на чл.284 ГПК.

  За да постанови обжалваното решение, въззивният съд е приел за безспорно, че между насрещните страни съществуват облигационни отношения, свързани с доставка на питейна вода от ищеца „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД на обекта на ответника „Дейзимекс“ ООД, представляващ плувен басейн с хотелска част, находящ се в [населено място], [улица], както и че отношенията се уреждат съобразно разпоредбите на Наредба № 4/14.09.2004г. за условията и реда за присъединяване ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  ИЗТОЧНИКВКС - линк към акта на страницата на съда
  съдия Кристияна Гeнковска
  Кристияна Гeнковска завършва Юридическия факултет на СУ „Св.Климент Охридски“ през 1995г. Започва професионалната си кариера като младши съдия във Варненски окръжен съд през 1996г. Последователно е била районен съдия във Варненски районен съд – гражданско отделение, окръжен съдия във Варненски окръжен съд – гражданско отделение и апелативен съдия във Варненски апелативен съд – търговско отделение. От 2016г. и понастоящем правораздава във Върховен касационен съд.
  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари