*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 334

  гр. София, 02.08.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, Гражданска колегия, Трето отделение, в закрито заседание на двадесет и осми юли две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИМИ ФУРНАДЖИЕВА ЧЛЕНОВЕ: 1. ФИЛИП ВЛАДИМИРОВ 2. ДЖУЛИАНА ПЕТКОВА

  като разгледа докладваното от съдията Владимиров ч. гр. д. № 2161/2022 г. по описа на съда и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производство по чл. 274, ал. 3, т. 1 ГПК.

  Образувано е по частна касационна жалба на П. Т. П. чрез адв. В. срещу определение № 117 от 15.03.2022 г. по ч. гр. д. № 109/2022 г. на Апелативен съд – Пловдив (АС - Пловдив).

  В частната жалба се правят оплаквания за неправилност на горното определение и се иска същото да бъде отменено.

  Частната касационна жалба, която е предмет на производството по настоящото дело, е процесуално допустима като подадена в срока по чл. 275, ал. 1 ГПК от легитимирана страна и срещу подлежащ на обжалване съдебен акт.

  За да се произнесе, съставът на ВКС, Трето гражданско отделение, взе предвид следното:

  С обжалваното определение на АС – Пловдив е потвърдено разпореждане № 2644 от 22.12.2021 г. по ч. гр. д. № 2780/2021 г. на Окръжен съд - Пловдив, с което е върната като недопустима на основание чл. 274, ал. 4 ГПК подадената от П. П. частна касационна жалба срещу определение № 1365 от 16.11.2021 г. по същото ч. гр. д. С това определение е потвърдено протоколно определение от 09.09.2021 г. по гр. д. № 9915/2020 г. на Районен съд - Пловдив, с което е прекратено производството по делото в частта относно издръжката на детето Т. П., дължима от бащата П. П..

  Апелативният съд е приел, че заявения пред него процесуален спор касае допустимостта на обжалването на определение на въззивен съд, с което е потвърдено преграждащо развитието на делото определение на първоинстанционен съд относно издръжката на детето. Съобразил е, че предмет на делото е била претенция на бащата П. Т. П. срещу майката И. С. Б. по чл. 127, ал. 2 СК за разрешаване на въпросите по упражняване на родителските права върху малолетното на страните дете Т. П., родено на 31.10.2017 г. в [населено място], Конфедерация Швейцария, местоживеенето на детето, режимът на лични контакти и издръжката. Посочил е, че в хода на делото е утвърдено постигнато от ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари