*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  1

  Р Е Ш Е Н И Е

  № 33

  София,19.07. 2022 година

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в открито съдебно заседание на шестнадесети март две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Бранислава Павлова

  ЧЛЕНОВЕ: Теодора Гроздева

  Милена Даскалова

  при участието на секретаря Анета Иванова, като изслуша докладваното от съдия М. Д. гр.д.№ 4174 по описа за 2021 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 290 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Т. К. К. против решение № 127/10.06.2021 г., постановено по възз. гр. д. № 246/2021г. по описа на Окръжен съд - Русе, в частта му с която е отменено решение № 260141/18.02.2021 г., постановено по гр. д. № 4940 по описа за 2019 г. на Русенския районен съд и вместо него е допуснато извършването на съдебна делба между В. К. К. и Т. К. К. при права по 1/2 ид. ч. за всеки от двамата на следните недвижими имоти: 1. поземлен имот с идентификатор .... по кадастралната карта и кадастралните регистри на [населено място] с площ от 4. 320 дка; 2. поземлен имот с идентификатор ..... по кадастралната карта и кадастралните регистри на [населено място] с площ от 3. 838 дка; 3. поземлен имот с идентификатор ..... по кадастралната карта и кадастралните регистри на [населено място] с площ от 7. 395 дка; 4.поземлен имот с идентификатор ..... по кадастралната карта и кадастралните регистри на [населено място] с площ от 3. 840 дка;5. поземлен имот с идентификатор ..... по кадастралната карта и кадастралните регистри на [населено място] с площ от 2. 736 дка; 6. поземлен имот с идентификатор ..... по кадастралната карта и кадастралните регистри на [населено място]

  с площ от 3. 200 дка; 7. поземлен имот с идентификатор ..... по кадастралната карта и кадастралните регистри на [населено място] с площ от 6. 241 дка.

  В касационната жалба се твърди, че решението на въззивния съд е неправилно поради нарушение на материалния закон, съществено нарушение на съдопроизводствените правила и необоснованост- основания за касационно обжалване по чл. 281, ал. 1, т. 3 ГПК.

  В съдебно заседание пълномощникът на касатора поддържа жалбата и моли обжалваното решение да бъде потвърдено. Претендира присъждане на направените по делото разноски.

  Ответната страна по касационната жалба, В. К. К., с подадения отговор на жалбата, изразява становище за неоснователност на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари