*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  4

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 325

  гр.София, 21.04.2022 г.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Трето отделение на Гражданска колегия в закрито съдебно заседание на двадесет и първи април две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Томов

  ЧЛЕНОВЕ: Драгомир Драгнев

  Геновева Николаева

  като изслуша докладваното от съдия Драгомир Драгнев гр. д. № 4862 по описа за 2021 г. приема следното:

  Производството е по реда на чл.288 от ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Б. Б. П. срещу решение № 54 от 10.09.2021 г., постановено по гр. д. № 334 по описа за 2021 г. на Софийския окръжен съд, ГО, втори въззивен състав, с което е потвърдено решение № 260002 от 17.02.2021 г. по гр. д. № 728 по описа за 2020 г. на Ботевградския районен съд за прекратяване на брака, сключен между Б. Б. П. и В. Н. Н.-П., като дълбоко и непоправимо разстроен, обявено е, че разстройството на брака е по вина на съпруга Б. Б. П., постановено е, че след прекратяване на брака съпругата ще носи предбрачното си фамилно име Н., упражняването на родителските права по отношение на децата Р. Б. П. и И. Б. П. е предоставено на майката, при която е определено и тяхното местоживеене, семейното жилище в [населено място], [улица] предоставено на В. Н. Н.-П., определен е режим на лични отношения с бащата, който е осъден да заплаща на детето Р. Б. П. 200 лв., а на детето И. Б. П. 150 лв.месечна издръжка.

  Касаторът твърди, че обжалваното решение е неправилно поради нарушение на материалния закон, съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост-основания за касационно обжалване по чл.281, т.3 от ГПК. Като основания за допускане на касационно обжалване сочи очевидна неправилност на обжалваното решение и противоречието му с практиката на ВКС, съдържаща се в решение № 64 от 20.02.2012 г. по гр. д. № 1398/2011 г. на IV ГО относно създадения от майката т. нар. „конфликт на лоялност“ чрез предизвиканите от нея пречки за осъществяване на личните контакти на децата с техния баща. Позовава се на нововъзникнало обстоятелство-желанието на дъщерята да живее при него

  В. Н. Н. застъпва становището, че няма основания за допускане на решението на Софийския окръжен съд до касационен контрол, като оспорва касационната жалба и по същество.

  ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари