*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 325

  гр.София, 15.07.2022 година

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение в закрито заседание на тридесети юни през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОЯН БАЛЕВСКИ ЧЛЕНОВЕ: КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА

  АНЖЕЛИНА ХРИСТОВА

  като изслуша докладваното от съдия Генковска ч.т.д. № 1046 по описа за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл.385, ал.3 ГПК.

  Образувано е по частна касационна жалба на „Водоснабдяване и канализация-Варна“ООД срещу определение № 140/18.02.2022 г. по в.ч.т.д. № 381/2021 г. на Варненски апелативен съд в частта, с която е отменено определение № 560/17.05.2021 г. по т. д. № 1350/2020г. по описа на Варненски окръжен съд за отхвърляне на молбата на И. П. Н., Д. И. Д., Е. Т. З. и А. С. А. за допускане на подходящи привременни мерки по реда на чл. 385, ал. 2 ГПК, по предявен колективен иск за защита на накърнен обществен интерес на обитателите на водоснабдени до 15.08.2016г. селищни образувания Панорама I и II и вместо това са допуснати привременни мерки до приключване на производството по т. д. №1350/2020г. по описа на Варненски окръжен съд, по реда на чл. 385, ал. 2 ГПК, по колективен иск с правна квалификация по чл. 379, ал. 2 ГПК, предявен за защита на накърнен обществен интерес на обитателите на водоснабдени до 15.08.2016г. селищни образувания Панорама I и II, като е задължено „Водоснабдяване и канализация - Варна”ООД да изгради на подходящо място в района на ПС 1 до сп. „Панорама“ съоръжение – обществена чешма, с три крана, към която временно да подава вода за питейни нужди от юг, от каптажите на „ВиК - Златни пясъци“, чрез поставени временни тръби с цолаж, достатъчен за захранване на чешмата, по трасето на компрометирания етернитов водопровод Ф 125, от точката на свързване на водопреносната мрежа на „ВиК - Златни пясъци“ и „ВиК – Варна“ ООД до мястото на съоръжението; от необходимите разходи за изпълнение на мярката в тежест на ищците са само тези за стойността на необходими материали и за заплащане на консумирана вода от обществена чешма.

  Частният касатор твърди, че обжалваното определение е неправилно. Навежда доводи, че въззивният съд не е съобразил, че се касае до територия извън строителните граници на населените места и в тях няма постоянно живеещо население, а дружеството доставя В и К ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари