Определение №32/31.01.2022 по дело №190/2022


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 32

  гр.София, 31.01.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България,

  четвърто гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на

  двадесет и четвърти януари две хиляди двадесет и втора година,

  в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Василка Илиева

  ЧЛЕНОВЕ: Борис Илиев

  Ерик Василев

  като разгледа докладваното от Борис Илиев ч.гр.д.№ 190/2022 г.

  за да постанови определението, взе предвид следното:

  Производството е по чл.274 ал.2 изр.1 ГПК.

  Образувано по частна жалба на Х. А. С. К. срещу разпореждане на Пловдивски апелативен съд № 362/ 17.11.2021 г. по ч.гр.д.№ 310/2021 г., с което е върната подадената от Х. А. С. К. частна жалба вх.№ 3537/21.09.2021 г. против постановено от същия съд по същото дело определение № 192/25.08.2021 г., поради неизпълнение в срок на указанията за отстраняване на нередовностите й.

  Жалбоподателката поддържа, че е внесла държавна такса за жалбата си пред Пловдивски апелативен съд, който обаче не разгледал и не се произнесъл по „петитума на наказателен иск № 143/22.02.2021 г.“, затова следвало да препрати внесената сума на ВКС. Излага съображения, че неоснователно първоинстанционния и въззивния съд са попречили да упражни правото си на защита на нарушени нейни права. Моли обжалваното разпореждане да бъде отменено.

  Частната жалба е допустима, но разгледана по същество е неоснователна.

  Основното производство по гр.д.№ 21/2021 г. е образувано пред Смолянски окръжен съд по искова молба на Х. А. С. К. с формулиран петитум за възобновяване на производствата по частни наказателни дела, анулиране на фалшиви досиета и подвеждане на магистрати към отговорност. След като всички съдии от Смолянски окръжен съд си направили отвод, исковата молба е изпратена за разглеждане от Пловдивски окръжен съд, пред който е образувано гр.д.№ 515/2021 г. След като дал указания за отстраняване на нередовности в исковата молба, които намерил за неизпълнени, с разпореждане от 24.03.2021 г. първоинстанционният съд върнал исковата молба. С определение на Пловдивски апелативен съд от 14.06.2021 г. по ч.гр.д.№ 310/2021 г. разпореждането за връщане е потвърдено. Подадената от Х. А. С. К. частна жалба срещу това определение е оставена без движение от съда с указания за отстраняване на нередовности, по повод на което е направено искане от жалбоподателката за освобождаване от държавна такса. Същото е отхвърлено с определение от 25.08.2021 г., а частната жалба срещу това определение е върната с обжалваното в настоящето производство разпореждане. То е постановено, след като делото е било изпратено във ВКС и върнато на въззивната ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари