*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  4

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 314

  гр. София,18.07.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  като разгледа докладваното от съдията Орешарова ч. гр. д. № 2368 от 2022 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 274, ал. 3, т. 1 ГПК.

  Образувано е по частна касационна жалба, подадена от П. Ж. П., приподписана от адв.П., АК Пловдив, особен представител по допусната правна помощ срещу определение №88 от 16.02.2022г. по в.ч.гр.д. №677/2021г. на Апелативен съд – Пловдив, с което е потвърдено разпореждане №265162/01.07.2021г., постановено по гр. д. № 358/2020г. на ОС Пловдив. С първоинстанционното разпореждане е върната исковата молба на П. Ж. П. поради неотстраняване на указани от съда нередовности.

  Според жалбоподателя обжалваният съдебен акт е постановен в противоречие с материалния закон, като смята, че са отстранени всички нередовности на исковата молба. Иска се неговата отмяна.

  В приложено заявление, което е посочено, че се представя в изпълнение на указанията за представяне на изложение на основанията за допускане на касационно обжалване е поставен въпрос относно подадената частна касационна жалба от ищеца, която е изписана върху копие от обжалваното определение в празните полета на страниците допустима ли е същата и съдържа ли нужните реквизити и което счита, че е от значение за точното прилагане на закона, както и за развитие на правото.

  Ответникът по частната касационна жалба Прокуратурата на РБългария не е заявила становище по същата.

  Върховния касационен съд, състав на ІІІ гражданско отделение, при данните по делото, намира следното:

  Частната касационна жалба е подадена в срока по чл. 275, ал. 1 от ГПК, от страна, ищец по делото срещу подлежащ на обжалване акт и е процесуално допустима.

  С обжалваното определение Апелативен съд - Пловдив след като е разгледал частна жалба от 16.07.2021г. от П. Ж. П. срещу разпореждане от 01.07.2021год. на ОС Пловдив, постановено по гр.дело №358/2020год. по описа на ПОС, с което е върната исковата молба на жалбоподателя е оставил същата без уважение, като е потвърдил обжалваното разпореждане за връщане на исковата молба, поради неотстраняване на указани от съда нередовности.

  За да потвърди разпореждането, че правилно първоинстанционният съд е върнал исковата молба като нередовна въззивният съд е приел, че въпреки многобройните уточнявания на предявения иск ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари