*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 313

  София, 15.07.2022 година

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на петнадесети юли две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  като разгледа докладваното от съдия Декова частно гражданско дело № 2336 по описа на Върховния касационен съд за 2022 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 274, ал. 2 ГПК.

  Образувано е по частна жалба, подадена от Г. Д. М., чрез процесуален представител адв. С. Е., против определение, постановено в открито съдебно заседание на 12.05.2022 г. по в. гр. д. № 1149/2022 г. по описа на Софийски апелативен съд, с което е спряно производството по делото до приключване с влязъл в сила акт на гр. д. № 3183/2022 г. по описа на Софийски градски съд, на основание чл. 229, ал. 1, т. 4 ГПК.

  В частната жалба се съдържат доводи за неправилност и необоснованост на атакуваното определение, иска се отмяната му и продължаване на съдопроизводствените действия по делото.

  В срока по чл. 276, ал. 1 ГПК е постъпил писмен отговор от насрещната страна по жалбата „Фактори“ АД, чрез процесуален представител адв. И. А.-Р., в който изразява становище, че жалбата е неоснователна.

  Частната жалба е подадена от легитимирана страна, в срока по чл. 275, ал. 1 ГПК, срещу подлежащ на обжалване съдебен акт и е процесуално допустима.

  Върховния касационен съд, състав на III гражданско отделение, след преценка на данните по делото и доводите в частната жалба, намира следното:

  Производството е образувано по предявен от Г. Д. М. против „Фактори“ АД иск с правно основание чл. 59 ЗЗД за заплащане, сумата от 25 617,85 лева, представляваща обезщетение за лишаване от ползване на собствения на ищеца недвижим имот – офис № .., находящ се в [населено място], СО – район „М.“, [улица], „Б. Ц.- Е.“, ет. .., с идентификатор ... по КККР, одобрени със Заповед № РД-18-35/09.06.2011 г. на изпълнителния директор на АГКК, последно изменение със Заповед № ... г. на Началник на СГКК – София, с площ 109,59 кв. м., за периода от 20.08.2019 г. до 14.12.2020 г., ведно със законната лихва, считано от 12.02.2021 г. до окончателното плащане. С решение № 266322 от 31.10.2021 г. по гр. д. № 1895/2021 г. по описа на Софийски градски съд искът ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари