*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  13

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  N. 305

  гр. София, 18.04.2022 година

  Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, трето отделение в закрито заседание на двадесет и четвърти февруари две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: СИМЕОН ЧАНАЧЕВ

  ЧЛЕНОВЕ: АЛЕКСАНДЪР ЦОНЕВ

  ФИЛИП ВЛАДИМИРОВ

  изслуша докладваното от съдия СИМЕОН ЧАНАЧЕВ гр.дело N 3435 по описа за 2021 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството по чл. 288 ГПК е образувано по касационни жалби на Д. С. Х.-П., подадена чрез адвокат В. В., на Софийски районен съд, подадена чрез Л. Н., специалист „Правно обслужване“, както и на Софийски градски съд, представляван от председателя А. Т., подадена чрез процесуалния представител С. Р. срещу решение № 260124 от 23.04.2021 г. по гр. дело № 16/2021 г. на СОС /Софийски окръжен съд/.

  Отговори по чл. 287, ал. 1 ГПК са постъпили от страните, като СГС /Софийски градски съд/ и СРС /Софийски районен съд/ по отношение жалбата на Д. С. Х.-П. поддържат становище за липсата на основания за допускане на касационно обжалване на въззивното решение в обжалваната част, а Д. С. Х.-П. по отношение жалбите на Софийски градски съд и Софийски районен съд поддържа становище за липсата на основания за допускане на касационно обжалване на въззивното решение в обжалваната част.

  По касационната жалба на Д. С. Х.-П.:

  Предмет на жалбата е цитираното въззивно решение в частта, с която СОС се е произнесъл по исковете, предявени от Д. С. Х.-П. против СГС и СРС, като е потвърдил решение от 15.06.2018 г. по гр. дело № 19033/2017 г. на СРС в частта, с която първоинстанционният съд е отхвърлил претенцията за неимуществени вреди за солидарно заплащане от ответниците на ищцата на основание чл. 2б, ал. 1, вр. чл. 6, § 1 от ЕКЗПЧОС /Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи/ обезщетение за неимуществени вреди в резултат на нарушаване правото й за разглеждане в разумен срок на производството по гр. дело № 28059/2014 г. на СРС, ІІ г.о., 64 състав и по гр. дело № 6165/2015 г. на СГС, ГК-ІІ А състав за разликата между 1200 лв. и 10000 лв., както и в частта, с която СРС е отхвърлил претенцията за имуществени вреди за солидарно заплащане от ответниците на ищцата на посоченото основание на обезщетение за имуществени вреди в размер на 5000 лв., частичен иск ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари