*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  15

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 302

  гр. София, 16.05.2022 год.

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на тридесети ноември през две хиляди и двадесет и първа година, в състав

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОСТАДИНКА НЕДКОВА

  ЧЛЕНОВЕ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

  ГАЛИНА ИВАНОВА

  като изслуша докладваното Костадинка Недкова т. д. N 371 по описа за 2021г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационни жалби и на двете насрещни страни в процеса: 1/ по касационна жалба на ЗАД " БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" срещу решение № 55 от 05.08.2020г. по т д. № 113/2020г. на Апелативен съд–Бургас, в частта, в която, след частична отмяна / потвърждаване на решение № 423 от 31.10.2019г. по т. д. № 453/2018 г. на Окръжен съд–Бургас, са уважени предявените от С. Г. Б. против ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” АД искове за заплащане на обезщетения в размер от по 150 000 лева за неимуществени вреди от смъртта на съпругата му П. В. В. - Б. и на дъщеря му В. С. Б., настъпили във връзка с реализирано на 04.02.2018г. ПТП, ведно със законната лихва считано от 03.04.2018г. до окончателното изплащане; 2/ по касационна жалба на С. Г. Б. срещу решение № 55 от 05.08.2020г. по т. д. № 113/2020г. на Апелативен съд–Бургас в частта, в която е потвърдено решение № 423 от 31.10.2019г. по т. д. № 453/2018 г. на Окръжен съд–Бургас, в частта, с която е отхвърлен искът му срещу ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" за заплащане на обезщетение в размер на 50 000 лева за неимуществени вреди от смъртта на неговата тъща С. С. Иванова – В., настъпила при същото ПТП.

  С касационна жалба на ответника по делото ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" се твърди, че въззивното решение в осъдителната му част е неправилно, поради допуснати при постановяването му нарушения на материалния закон, съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост. Претендира присъждане на юрисконсултско възнаграждение за касационното производство.

  Ответникът по жалбата и ищец по делото, С. Г. Б., в писмен отговор оспорва наличието на основания за допускане на касационно обжалване, съответно намира на касационната жалба на застрахователя за неоснователна. Иска присъждане на адвокатско възнаграждение, на основание чл.38 ал.2 от Закона за адвокатурата и чл.7 ал.2 т.4 Наредба № 1 от 2004г. за минималните адвокатски възнаграждения, в ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари