Определение №302/12.05.2020 по дело №2171/2019

Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

Анотация

Въпрос

1. Длъжен ли въззивният съд да обсъди в мотивите на решението всички доказателства и доводи на страните, които имат значение за решението по делото, съобразно оплакванията в жалбата?

2. Задължен ли въззивният съд служебно да събира доказателства за изясняване на фактическата страна на спора?

3. Какво е съдържанието на понятието „несъществуващо обстоятелство“ по смисъла на чл.29 от ЗТРРЮЛНЦ и дали вписването на решение за смяна на управител, взето от съдружник, който е бил заличен като такъв с предхождащо регистърно решение, което не е отменено и правните му последици не са заличени, представлява вписване на несъществуващо обстоятелство?

4. При признаване на протокол от ОСС на ООД, с който са взети решения за увеличаване на капитала и промяна на съотношенията на дяловете, за неистински с влязло в сила решение, могат ли да бъдат признати за несъществуващи част от вписани с регистърно решение обстоятелства, а други обстоятелства, вписани с регистърното решение да се считат за валидно възникнали.

Достъпно за логнати потребители и абонати

За да прочетете този съдебен акт трябва да сте влезли в профила си или да се регистрирате безплатно. Можете да го направите тук.

Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

или