*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 299

  гр. София, 20.04.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение в закритото заседание на дванадесети април две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВЕСКА РАЙЧЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: ГЕНИКА МИХАЙЛОВА

  АНЕЛИЯ ЦАНОВА

  като разгледа докладваното от съдия Цанова гр.д. № 4306 по описа за 2021г. и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по подадена от Д. М. Т. касационна жалба срещу постановеното от ОС Стара Загора решение № 52 от 30.06.2021г., с което е отменено изцяло решене № 260055/25.03.21г. на РС Раднево по гр.д. № 622/2020 г. и вместо него е постановено друго, с което са отхвърлени предявените от Д. М. Т. срещу Рудник „Трояново- север“, клон „Мини Марица- изток“ ЕАД иска с правно основание чл.344, ал.1, т.1, т. и т.3 КТ, както и в частта на присъдените разноски.

  В касационната жалба се прави искане за отмяна на обжалваното решение като неправилно на основанията по чл.281, т.3 ГПК- поради съществено нарушение на съдопроизводствените правила- чл.235, ал.2, чл.236, ал.2 и чл.272 ГПК, нарушение на материалния закон- чл.186, чл.189, ал.1 КТ, и необоснованост.

  С жалбата е представено изложение по чл.284, ал.3, т. 1 ГПК, в което като основания за допускане на касационно обжалване се сочи чл. 280, ал.1, т.1 ГПК.

  С писмения си отговор Рудник „Трояново- север“ изразява становище за недопускане на обжалваното решение до касационен контрол и за неоснователност на касационната жалба.

  Върховният касационен съд, ГК, състав на Четвърто отделение, след преценка на данните и доводите по делото, приема следното:

  Касационната жалба е процесуално допустима- подадена е в срока по чл.283 ГПК, от легитимирана страна и срещу решение на въззивен съд, което подлежи на касационно обжалване при предпоставките на чл.280, ал.1 и/или ал.2 ГПК.

  За да постанови решението си, ОС Стара Загора е приел за установено по несъмнен начин, че страните са били обвързани от трудово правоотношение въз основа на сключен безсрочен трудов договор, което е прекратено със заповед № ЧР-02-132/25.08.20г. на управителя на ответното дружество чрез налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ на осн. чл.330, ал.2, т.6 КТ, връчена лично на работника на 25.08.20г. Изложил е, че установената от първоинстанционният съд фактическа обстановка е непроменена пред въззивната инстанция, пред която единствено спорни по делото са въпросите

  относно това дали констатираните и доказани нарушения на трудовата дисциплина са ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари