*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 298

  гр. София, 20.04.2022 год.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на осемнадесети април две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мими Фурнаджиева

  ЧЛЕНОВЕ: 1. Велислав Павков

  2.Десислава Попколева

  при секретаря в присъствието на прокурора като разгледа докладваното от съдията Павков гр.д.№ 4764 по описа за 2021 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Т. К. К. против решение № 265215/03.08.2021 г., постановено по гр.д.№ 9546/2020 г. от ІІ-в състав на СГС.

  Ответникът оспорва касационната жалба с писмен отговор.

  Касационната жалба е подадена в срок и е процесуално допустима.

  С обжалваното решение, СГС е приел, че предявените обективно съединени искове с правно основание чл.344, ал.1, т.1, т.2 и т.3 КТ са неоснователни и е потвърдил постановеното в този смисъл решение на СРС.

  Съдът е приел, че ищцата е извършила в периода 14.12.2015 г. – 30.09.2016 г. (за който правото на работодателя да наложи дисциплинарно наказание не е преклудирано) първото посочено в уволнителната заповед дисциплинарно нарушение – не е съставяла ежедневно обобщени отчети или е съставяла такива, като е включвала в тях лични отчети на митнически служители от предходни дати. Прието е, че със заповед № ЗМ-...../....../03.11.2015 г. на началника на Митница Столична, издадена във връзка с ежедневното администриране на дейността по пътните такси и разрешителния режим на МП К., е наредено ищцата и още трима митнически служители да извършват действия по проверка на достоверността на изготвяните лични отчети от митническите служители и фактическата наличност на паричните средства, описани в отчетите, да ги приемат и да изготвят обобщен отчет. С посочената заповед на ищцата са били възложени отчетнически функции, кавито тя е изпълнявала и преди 03.11.2015 г., но тъй като тогава е била единствен отчетник не е имала обективна възможност да съставя обобщени отчети всеки ден. Съдът е приел, че именно затова с цитираната заповед и заповедта за изменението й са били определени още трима митнически служители, които заедно с ищцата да изпълняват отчетнически функции, както и петима служители, които да ги заместват при отсъствие. Посочено е, че съгласно чл. 12 от приетите през 2012 г. Правила за работа на служителите при изпълнение на дейностите по контрол на пътните такси и разрешителния режим, при приемане ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари