*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 291

  София, 11.08. 2022 година

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на четвърти август две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  като разгледа докладваното от съдия Декова гражданско дело № 2960 по описа на Върховния касационен съд за 2021 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 248, ал. 1 ГПК.

  С молба вх. № 4008 от 05.05.2022 г., подадена от Т. А. Б., е поискано изменение на постановеното по настоящото гражданско дело определение № 268 от 06.04.2022 г. в частта му за разноските, в насока да се определи и присъди на адвокат К. Г. адвокатско възнаграждение по чл. 38, ал. 2 ЗАдв. в размер над минималния, като му се присъдят допълнително още 2000 лева.

  В молбата е направено искане за отвод на настоящия състав и разглеждане на искането по чл. 248, ал. 1 ГПК от друг състав.

  Ответникът по молбата Основно училище „Георги Караславов“ - [населено място] не е подал писмен отговор и не изразява становище.

  Върховният касационен съд, състав на ІII г. о., за да се произнесе взе предвид следното:

  С постановеното по настоящото гражданско дело определение № 268 от 06.04.2022 г. не е допуснато касационно обжалване на въззивно решение № 260454 от 26.03.2021 г., постановено по в. гр. д. № 1087/2020 г. на Окръжен съд - Пловдив, с което е потвърдено решение № 14 от 04.03.2020 г. по гр. д. № 51/2019 г. на Районен съд - Първомай, с което са уважени предявените от Т. А. Б. против Основно училище „Георги Караславов“ - [населено място] искове по чл. 344, ал. 1, т. 1 и 2 КТ и Основно училище „Георги Караславов“ - [населено място] е осъдено да заплати на адвокат К. Г. от АК - Пловдив адвокатско възнаграждение за касационната инстанция в размер на 500 лева на основание чл. 38, ал. 2 ЗАдв.

  Относно искането за отвод:

  В разпоредбите на чл. 22, ал. 1, т. 1 - 6 ГПК се сочат обстоятелства, при наличието на които не се допуска в състава на съда да участва съдия с оглед гарантиране обективността при разглеждане на спора. Такива не са налице по отношение на членовете на настоящия съдебен състав. С оглед изложеното, искането за отвод на членовете на настоящия съдебен ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари