*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 289

  София, 27.06.2022 год.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на седми юни през две хиляди и двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАМЕЛИЯ МАРИНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕСЕЛКА МАРЕВА ЕМИЛИЯ ДОНКОВА

  като разгледа докладваното от съдия Камелия Маринова гр. д. № 306 по описа за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на П. Л. Л., чрез пълномощника му адвокат И. С., против решение № 260200 от 12.10.2021 г., постановено по гр. д. № 75 по описа за 2021 г. на Окръжен съд - Кюстендил, с което е отменено решение № 260300 от 21.12.2020 г. по гр. д. № 2674/2019 г. на Районен съд – Кюстендил и вместо него е постановено друго за уважаване на предявения от Н. Л. С. против П. Л. Л. установителен иск за собственост на основание договор за дарение по нотариален акт № 94, том І, дело № 281/1995 г. и наследствено правоприемство от Д. Г. Т., поч. 10.01.1998 г. по отношение на 3/4 ид. ч. от дворно място, находящо в землището на [населено място], общ, К., извън регулацията на селото към момента на дарението, а преди това образуващо два бивши парцела – парцел * и парцел * в кв. 15 по плана на [населено място], цялото с площ от 2200 кв. м., заедно с 3/4 ид. ч. от сградите, построени в имота – масивна къща и селскостопанска постройка, при граници на имота по документ за собственост: река, Х. С., К. Козунджийска и Ц. Г., представляващ поземлен имот с идентификатор ***, с адрес: [населено място], местност „Суха река“ с площ от 2535 кв. м., като е отменен за 3/4 ид. ч. констативен нотариален акт за собственост по давност № 194, том І, рег. 4612, дело № 172/2019 г. на нотариус рег. № *, с който Е. Л. Т. е признат за собственик на горния имот.

  Н. Л. С. е подала чрез пълномощника си адвокат М. К. писмен отговор по реда и в срока по чл. 287, ал. 1 ГПК, в който оспорва наличието на основание за допускане на касационно обжалване и претендира възстановяване на направените разноски.

  За да се произнесе по ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари