*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 288

  гр. София, 23.06.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, I-во отделение, в закрито заседание от единадесети май две хиляди двадесет и втора година, в състав :

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: БРАНИСЛАВА ПАВЛОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ТЕОДОРА ГРОЗДЕВА

  МИЛЕНА ДАСКАЛОВА

  като разгледа докладваното от съдия Даскалова гр. дело № 796/2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  С решение от 14.10.2021 г., постановено по гр.д. № 10540/2019 г. по описа на Софийския градски съд е оставено в сила решение от 14.08.2012 г. на Софийския районен съд по гр.д. № 10807/2007 г. в частта му, с която е допусната делба между Т. Д. Д. и Л. И. И. на апартамент, с площ от 132.50 кв. м., находящ се в [населено място], [улица], № 64, ет. 4 ( трети надпартерен) при квоти 3/4 ид. ч за Т. Д. Д. и 1/4 ид.ч за Л. И. И.. Със същото решение е отменено решението на СРС в частта му, с която е допусната делба между Т. Д. Д. и Л. И. И. на апартамент с площ от 20 кв. м., находящ се в [населено място], [улица], № 64, тавански етаж, заедно с таванско помещение от 32 кв.м., находящо се на същия тавански етаж и на таванско помещение, с площ от 10 кв. м., находящо се на същия адрес и на таванско помещение с малко антре от 14,30 кв.м., при равни квоти от 1/2 ид. ч. и вместо него е допусната делба между Т. Д. Д. и Л. И. И. на мезонет, находящ се в [населено място], [улица], № 64 с обща разгърната застроена площ от 186, 8 кв. м., който се състои от първото ниво на мезонета със застроена площ от 112, 10 кв. м. и второто ниво на мезонета със застроена площ от 74, 70 кв. м., заедно с избено помещение от 6 кв. м., със съответните ид. части от общите части на сградата и идеалните части от дворното място, който мезонет е преустроен от тавански апартамент, находящ се в [населено място], [улица], № 64, тавански етаж, с площ от 20 кв. м., заедно с таванско помещение с площ 32, 00 кв. м., находящо се на същия тавански етаж, заедно с всички подобрения, извършени върху апартамента и таванското помещение, заедно с избено помещение с площ от ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари