*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 274

  гр. София, 21.06.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на единадесети май две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЛАМЕН СТОЕВ

  ЧЛЕНОВЕ: ЗДРАВКА ПЪРВАНОВА

  РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

  изслуша докладваното от съдията Пламен Стоев гр. д. № 544/2022 г. и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Т. Д. И., Д. Р. И. и Е. Р. Б. срещу въззивно решение № 1561 от 20.10.2021 г., постановено по в. гр. д. № 2326/2021 г. на Варненския окръжен съд, с оплаквания за неправилност поради нарушение на материалния закон, допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост - касационни основания по чл. 281, т. 3 ГПК.

  С посоченото решение въззивният съд е потвърдил решение № 260050 от 18.06.2021 г. по гр. д. № 635/2009 г. на Провадийския районен съд в частта, с която на основание чл. 353 ГПК е извършено разпределение на допуснатия до делба недвижим имот, представляващ дворно място, находящо се в [населено място], общ. Д., обл. В., съставляващо УПИ * в кв. 1 по плана на селото, цялото с площ от 2745 кв. м, върху което дворно място е построена двуетажна жилищна сграда със застроена площ от 68 кв. м, както следва: в общ дял на Т. Д. И., Д. Р. И. и Е. Р. Б. е поставен дял втори от вариант I, оцветен в жълто на скицата, приложена на л. 397 от делото, неразделна част от решението, с площ на този дял от 1045 кв. м, в който е построена двуетажната жилищна сграда, с пазарна цена на дяла - 12 540 лв., а в дял на държавата е поставен дял първи от вариант I, оцветен в червено на същата скица, с площ от 800 кв. м - незастроен, при пазарна стойност 12 000 лв. и дял трети от вариант I, оцветен в зелено на скицата, с площ от 900 кв. м, с пазарна стойност на дела 13 500 лв. Със същото решение е отменено първоинстанционното решение в частта, с която държавата е осъдена да заплати за уравнение на дяловете на всеки от касаторите по 2160 лв.

  За да постанови решението си, въззивният съд е приел, че с влязло в сила решение № 306 от 30.11.2015 г. по гр. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари