*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  O П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 273

  [населено място], 04.07. 2022г.

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на тридесети юни, две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛ ТОМОВ

  ЧЛЕНОВЕ: ДРАГОМИР ДРАГНЕВ

  ГЕНОВЕВА НИКОЛАЕВА

  като разгледа докладваното от съдия Николаева ч.гр.дело № 2350/2022г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 274, ал. 2 ГПК.

  Образувано е по частна жалба на Българска народна банка /БНБ/ срещу определение от 15. 09. 2021г. по в. ч. гр. д. № 8949/2020г. на СГС, ГО, ІІ – „г“ въззивен състав, с което е оставено без уважение искането на БНБ по реда на чл. 248 ГПК за изменение на решение от 04. 06. 2021г. по в. гр. д. № 8949/2020г. на СГС в частта за разноските.

  Жалбоподателят поддържа, че атакуваният акт е неправилен и моли като такъв той да бъде отменен. Твърди, че молбата му с правно основание чл. 248 ГПК е основателна, тъй като са представени доказателства за платения хонорар за един адвокат по банков път с документи, представени в съдебно заседание на 05. 03. 2021г. и с молбата по чл. 248 ГПК от 07. 07. 2021г..

  Ответникът по частната жалба – А. С. Е. подава писмен отговор в законния преклузивен срок, в който поддържа становище за нейната неоснователност.

  Частната жалба е подадена в срока по чл. 275, ал. 1 ГПК, от легитимирана страна и има за предмет съдебен акт, подлежащ на обжалване по смисъла на ч. 274, ал. 1, т. 2 вр. с чл. 248, ал. 3 ГПК, следователно тя е допустима.

  Разгледана по същество частната жалба е неоснователна по следните съображения:

  СГС се е произнесъл в постановеното от него въззивно решение по настоящото дело досежно претендирания от ответника хонорар за един адвокат за въззивната инстанция по правилото на чл. 78, ал. 3 ГПК, приемайки, че такъв не следва да бъде присъждан на ответника, тъй като не са представени доказателства за плащането му съгласно т. 1 ТР № 6 от 06. 11. 2013г. на ОСГТК на ВКС. С депозирана в срока по чл. 248, ал. 1 ГПК молба ответникът БНБ е поискал изменение на въззивното решение в частта досежно разноските в хипотезата на чл. 78, ал. 3 ГПК, като към молбата е приложил преводно нареждане, удостоверяващо плащането по банков път на договорения адвокатски хонорар от ответника в ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари