*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 269

  гр. София, 30.06.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, Гражданска колегия, Трето отделение, в закрито заседание на двадесет и осми юни две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛЕКСАНДЪР ЦОНЕВ ЧЛЕНОВЕ: 1. ФИЛИП ВЛАДИМИРОВ

  2. ДЖУЛИАНА ПЕТКОВА

  като разгледа докладваното от съдията Владимиров ч. гр. д. № 2353/2019 г. по описа на съда и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производство по чл. 274, ал. 3, т. 1 ГПК.

  С определение № 315 от 25.07.2019 г. по горното дело съдът е спрял производството до приемане на тълкувателно решение по тълкувателно дело № 2/2018 г. по описа на ОСГТК на ВКС. Счел е, че разясненията, които ще бъдат дадени по въпроса, предмет на това дело са от значение за преценката за допустимост на настоящото производството.

  По посоченото тълкувателно дело е постановен тълкувателен акт – ТР № 2/2018 от 23.06.2022 г., поради което са налице предпоставките на чл. 230, ал. 1 ГПК за служебно възобновяване на производството по делото.

  Същото е образувано по частна касационна жалба (наименована молба) на В. С. Н., приподписана от адв. В. Т. срещу определение № 4 от 04.01.2019 г. по ч. гр. д. № 669/2018 г. на Апелативен съд – Пловдив. С последното е потвърдено определение №2395/29.11.2018г. по ч.гр.д. № 2598/2018г. на Окръжен съд – Пловдив за оставяне без разглеждане частната жалба на касатора против протоколно определение от 25.10.2018 г. по гр. д. № 7404/2018 г. на Районен съд – Пловдив в частта, в която е оставено без уважение искането му за приемане за разглеждане във висящия процес на искове за присъждане на обезщетение за унищожен багаж, за обезвреда на други вреди във връзка с ползвания от ответника собствен на ищеца недвижим имот, за присъждане на лихва и за установяване от съда на действителната продажна цена на този имот, както и в частта, в която е оставено без уважение искането на ищеца Н. за допускане на съдебно - счетоводна експертиза.

  В частната жалба се развиват доводи за неправилност на обжалваното определение и се иска същото да бъде отменено.

  Ответникът Б. Ф. Р. не е подал отговор в срока по чл. 276, ал. 1 ГПК.

  При проверка допустимостта на настоящото производство с оглед на данните по него и предвид разрешенията, дадени с ТР № 2/2018 от 23.06.2022 г. по тълк. д. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари