*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  1

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 265

  гр. София, 13.06.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, I-во отделение, в закрито заседание от двадесети април две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: БРАНИСЛАВА ПАВЛОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ТЕОДОРА ГРОЗДЕВА

  МИЛЕНА ДАСКАЛОВА

  като разгледа докладваното от съдия Даскалова гр. дело № 704/2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК .

  Образувано е по касационна жалба на П. Г. Г. и М. А. А. срещу решение № 443 от 21.10.2021 г., постановено по в. гр. д. № 1456/2021 г.по описа на Окръжен съд - Пловдив, с което е потвърдено решение № 261023 от 31.03.2021 г. на РС - Пловдив по гр. д. № 15691/2019 г., с което П. Г. Г. е осъден да преустанови неоснователните си действия, с които пречи на Д. П. С. да упражнява правото си на собственост върху сграда с идентификатор 56784.518.739. 2 по кадастралната карта на [населено място], построена в източната част на ПИ с идентификатор ....., като премахне част от поликарбонатните плоскости на ажурна ограда, разположена в ПИ с идентификатор ..... към границата с ПИ с идентификатор ....., достатъчна за разкриването на цялата дължина и височина на външната рамка на прозорец с размери 130 см на 80 см., разположен на северната стена на сграда с идентификатор....., както и в частта, с която е отхвърлен предявеният от П. Г. Г. иск за осъждане на Д. П. С. да преустанови неоснователните си действия, с които пречи на П. Г. Г. да упражнява правото си на собственост върху ПИ с идентификатор ..... и върху самостоятелен обект в сграда с идентификатор....., като премахне северната фасадна стена на сграда с идентификатор ..... и като зазида прозорец с размер 130 см. на 80 см., разположена на северната фасадна стена на тази сграда; както и в частта, в която е отхвърлен предявеният от П. Г. Г. и Мелекпер А. А. иск за осъждането на Д. П. С. да преустанови неоснователните си действия, с които пречи на ищците като собственици на самостоятелен обект в сграда с идентификатор 56784.518.738. 3 да упражняват правото си на собственост върху сградата, като премахне плътен тухлен парапет с височина 1 м. и дебелина 50 см., разположен над северната фасада на сградата с идентификатор ..... .

  Касационната жалба съдържа оплаквания за неправилност на въззивното решение, поради ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари