*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 263

  гр. София, 16.06.2022 година

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на дванадесети април през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Камелия Маринова

  ЧЛЕНОВЕ: Веселка Марева

  Емилия Донкова

  като изслуша докладваното от съдия Веселка Марева гр.д. № 111 по описа за 2022 година и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производство по чл. 288 ГПК.

  Обжалвано е решение № 264 от 11.10.2021г. по гр.д. № 484/2021г. на Плевенски окръжен съд, с което е потвърдено решение на Плевенски районен съд от 17.01.2021г. по гр.д. № 3323/2019г. в обжалваните му части, с които е уважен инцидентен установителен иск за собственост на С. П. М. и Н. С. М. против Н. П. М. относно втори жилищен етаж от сграда с идентификатор **** по КККР на [населено място], застроена на 123 кв.м., в поземлен имот с идентификатор ***, с адрес: [населено място], [улица] не е допусната делба на същия този имот.

  Касационната жалба е подадена от Н. П. М. чрез пълномощника адв. Г.. Поддържа се неправилност на съдебния акт. Иска се допускане на касационно обжалване на основание чл. 280, ал.1, т.1 и 3 и чл. 280, ал.2 ГПК, без да са формулирани конкретни правни въпроси. В изложението са повторени съдържащите се в жалбата оплаквания.

  Писмен отговор е депозиран от ответниците С. П. М. и Н. С. М.. Те считат, че касационно обжалване не следва да бъде допускано.Претендират разноски.

  Върховният касационен съд, състав на Второ гражданско отделение счита, че касационната жалба е подадена в срок срещу подлежащ на обжалване съдебен акт и е допустима.

  Производството е по иск за съдебна делба във фазата по допускането. Предмет на делба е жилищна сграда в [населено място] на [улица], състояща се от партерен етаж, първи етаж и втори етаж, както и две постройки, представляващи допълващо застрояване. Първоинстанционното решение е влязло в сила в частта по допускане на делбата на партерния и първия етаж, както и на двете допълнителни сгради между С. П. М. и Н. П. М.. Предмет на въззивното и касационно обжалване е уважаването на предявения от С. П. М. и Н. С. М. инцидентен установителен иск, че те са собственици на втория жилищен етаж от сградата на основание чл. 79, ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари