*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 260

  Гр. София, 14.06.2022 г.

  Върховният касационен съд, Гражданска колегия, Второ отделение, в закрито съдебно заседание на седми февруари две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОНКА ДЕЧЕВА

  ГЕРГАНА НИКОВА

  като разгледа докладваното от съдия Гергана Никова гр. дело № 3329 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Делото е образувано по касационна жалба с вх.№ 261 564 от 24.02.2021 г., подадена от Л. Б. Н. чрез адвокат И. Г. от САК, която е насочена против въззивно Решение № 260 133 от 23.12.2020 г. на Софийски окръжен съд, ГО, ІІ въззивен състав, постановено по в.гр.д.№ 361/2020 г.

  Жалбата, като подадена в срока по чл. 283 ГПК, от легитимирана страна, отговаряща на изискванията по чл. 284, ал. 1 и ал. 2 ГПК, придружена от изложение по чл. 284, ал. 3, т. 1 ГПК и насочена срещу решение, подлежащо на касационно обжалване, е процесуално допустима.

  Ответникът по касация И. З. Ч. е подал отговор чрез адвокат Т. Б. от САК. Поддържа, че въззивното решение е правилно. Моли касационната жалба да бъде оставена без уважение.

  По наличието на основания за допускане на касационното обжалване, Върховният касационен съд, състав на Второ г.о., намира следното:

  С обжалваното решение, действайки в правомощията по чл. 258 и сл. ГПК, окръжният съд е отменил решение № 9 от 16.01.2020 г., постановено по гр.д.№ 1099/2018 г. на Районен съд - Костинброд, вместо което е постановил, че допуска да се извърши съдебна делба между ищеца (сега – ответник по касация) и ответницата (сега – касатор) при квоти 1/2 идеална част за И. З. Ч. и 1/2 идеална част за Л. Б. Н. от следния недвижим имот, едноетажна жилищна сграда със застроена площ 99 кв.м., състояща се от детска стая, спалня, хол, баня с тоалетна и отделна тоалетна, построена в дворно място, цялото с площ 476,31 кв.м., съставляващо УПИ *, кв. 46 по регулационния план на [населено място], с адрес: [населено място], [улица].

  Въззивният съд е приел, че страните са бивши съпрузи, чийто брак е сключен на 15.07.2006 г. и е прекратен с развод при постигнато споразумение по чл. 51 СК, утвърдено с решение от 19.12.2018 г. по гр.д.№ 128/2018 г. на РС - Костинброд. По време на брака, с нотариален акт за замяна ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари