*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  1

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 257

  София, 04.07.2022 година

  Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и осми юни две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИЯ ИВАНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖИВА ДЕКОВА

  ТАНЯ ОРЕШАРОВА

  като разгледа докладваното от съдия Декова гражданско дело № 3452 по описа на Върховния касационен съд за 2019 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 248, ал. 1 ГПК.

  Постъпила е молба с вх. № 4271/16.05.2022 г., подадена от „Юробанк България“ АД, чрез юрк. Ч., за допълване на постановеното по делото решение № 60 от 09.05.2022 г. с присъждане на разноски за трите инстанции.

  Насрещната страна по молбата П. И. К. не е подал писмен отговор и не изразява становище.

  Молбата за допълване на постановеното решение по чл. 290 ГПК в частта за разноските е подадена в срока по чл. 248, ал. 1 ГПК, от надлежна страна, с правен интерес да иска допълване на решението и е основателна.

  С постановеното в настоящото производство решение № 60 от 09.05.2022 г. е отменено изцяло въззивно решение от 26.02.2019 г. по в. гр. д. № 324/2019 г. на Софийски градски съд и предявените от П. И. К. срещу „Юробанк България“ АД искове с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1 и т. 3 КТ за признаване за незаконно и отмяна на уволнението му, извършено на основание чл. 328, ал. 1, т. 2, пр. 1 КТ със заповед № 1998/11.05.2016 г. на директора на директора на „Човешки ресурси“ и началник отдел „Кадри“, упълномощени от председателя на УС и главен изп. директор и прокуриста на „Юробанк България“ АД и за заплащане на обезщетение по чл. 225, ал. 1 КТ са отхвърлени като неоснователни.

  С решението съдът е пропуснал да се произнесе по искането за разноски, поради което е налице основание за допълването му. Правото на разноски по делото е имуществено право на страната, която е постигнала позитивен правен резултат в рамките на спора по същество, респ. при обжалване пред съответната съдебна инстанция, тъй като съгласно чл. 81 ГПК разноски се дължат за всяка една от съдебните инстанции. При това положение на молителя се дължат направените в инстанциите разноски, за които по делото са представени доказателства, а именно: депозит за съдебно-икономическа и техническа експертиза в размер на 300 лева, както и ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари