Определение №256/05.04.2022 по дело №4080/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  7

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 256

  гр.София, 05.04.2022 г.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Трето отделение на Гражданска колегия в закрито съдебно заседание на тридесет и първи март две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Томов

  ЧЛЕНОВЕ: Драгомир Драгнев

  Геновева Николаева

  като изслуша докладваното от съдия Драгомир Драгнев гр. д. № 4080 по описа за 2021 г., приема следното:

  Производството е по реда на чл. 288 от ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Н. Г. Н. против решение № 260070 от 18.05.2021 г., постановено по въззивно гражданско дело № 50 по описа за 2021 г. на Апелативен съд – Пловдив, с което е потвърдено решение № 234/07.08.2020 г., постановено по гр. д. № 780 по описа за 2019 г. на Хасковския окръжен съд в частта, с която се предоставя упражняването на родителските права върху детето И. Н. Н. и се определя местоживеенето му при майката М. И. Б. на адрес: [населено място], Хасковска област, [улица], както и в частта, с която Н. Г. Н. е осъден да заплаща месечна издръжка на детето в размер на 250 лв., ведно със законната лихва върху всяка закъсняла вноска, считано от 09.07.2019 г. до настъпване на законоустановена причина за изменение или прекратяване на издръжката. Въззивното решение е обжалвано и в частта, с която Пловдивският апелативен съд е отменил първоинстанционното решение в частта относно определения режим на лични отношения на бащата Н. Г. Н. с детето И. Н. Н., като вместо него е определил режим на лични отношения както следва: 1/ През първите шест месеца, считано от влизане на решението в сила, всеки първи и трети петък от месеца 10 до 12 ч., а, ако петъкът е официален празник - в непосредствено предходния работен ден, в присъствието както на майката, така и на социален работник от ДСП - Ивайловград, на място, посочено от социалния работник, различно от местоживеенето на родителите и техните близки; 2/ В периода от седмия до дванадесетия месец, считано от влизане на решението в сила, всеки първи и трети петък от 10 до 12 ч., а, ако петъкът е официален празник - в непосредствено предходния работен ден, в присъствие както на майката, така и на социален работник от ДСП - Ивайловград, на неутрално място, различно от ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари