*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 248

  гр. София, 07.06.2022 г.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, второ гражданско отделение, в закрито заседание на осемнадесети май две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател: ПЛАМЕН СТОЕВ

  Членове: ЗДРАВКА ПЪРВАНОВА

  РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

  като разгледа докладваното от съдия Янчева гр. дело № 515 по описа за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба вх. № 13/4.01.2022 г., подадена от Р. В. Г., чрез адвокат С. Ч., срещу решение № 166 от 19.11.2021 г. по гр. д. № 20215500501574/2021 г. на Окръжен съд – Стара Загора, с което е потвърдено решение № 260523 от 6.06.2021 г. по гр. д. № 112/2020 г. на Районен съд – Стара Загора за отхвърляне на иска на Р. В. Г. срещу Община Опан, област Стара З. за заплащане на сумата от 6000 лв. (предявен като частичен от общо дължимите според ищеца 50 000 лв.), за причинени от ответника неимуществени вреди – негативни преживявания във връзка с наводнение на имота на ищеца, находящ се в [населено място], [община], произтекло на 2.06.2019 г., възникнало в резултат на действия и бездействия на ответника, изразяващи се в изграждане на хидросъоръжение – канал (корито на река), неотговарящо на условията за безопасност и при чието изграждане не са били съобразени конкретните форми на релефа и намиращи се други съоръжения – мост; непочистване на коритото на реката и дерето, в което се събирала вода от наноси, трева и други материали и отпадъци и непредприемане на действия за своевременното разширяване на просвета на построения мост, под който минава новоизграденият канал на коритото на реката, ведно със законната лихва върху сумата от датата на завеждане на исковата молба в съда - 8.01.2020 г., до окончателното й заплащане.

  Въззивният съд е посочил, че Р. Г. твърди в исковата си молба, че е собственик на недвижим имот, представляващ дворно място от 1630 кв. м, находящо се в [населено място], заедно с построените в него сгради - жилище с площ от 50 кв. м, жилище с площ от 24 кв. м, второстепенна постройка с площ от 80 кв. м и гараж с площ от 40 кв. м, намиращи се в близост до изграден през 2009/2010 г. по Европейска програма канал, чрез който съществуващото дотогава корито на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари