*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 236

  Гр. София, 02.06.2022 г.

  Върховният касационен съд, Гражданска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на седми февруари две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОНКА ДЕЧЕВА

  ГЕРГАНА НИКОВА

  като разгледа докладваното от съдия Гергана Никова гр. дело № 3450 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба вх.№ 10631 от 21.06.2021 г., подадена по пощата на 17.06.2021 г. от Г. М. М. чрез особен представител адвокат Д. Г. от АК – В. и насочена срещу въззивно Решение № 373 от 12.04.2021 г. по в.гр.д.№ 4008/2020 г. по описа на Апелативен съд - София.

  Ответникът по касация „Нова броудкастинг груп” ЕООД е депозирал отговор на касационната жалба чрез процесуалния си представител адвокат Л. Ц. от АК – Б.. Възразява, че отсъстват предпоставки за допускане на обжалването. Претендира разноски.

  По наличието на основания за допускане на касационното обжалване, Върховният касационен съд, състав на Второ г.о., намира следното:

  С атакуваното въззивно решение е отменено Решение № 8678 от 18.12.2019 г. по гр.д.№ 16220/2017 г. на Софийски градски съд, г.о., І-16 състав в частта, с която „Нова броудкастинг груп” ЕООД е осъдено да заплати на касаторката сумата 2 000 лева - обезщетение за неимуществени вреди и вместо това е постановено, че се отхвърля предявеният от Г. М. М. срещу „Нова броудкастинг груп” ЕООД иск с правно основание чл. 49 ЗЗД за заплащане на сумата 2 000 лева - обезщетение за неимуществени вреди от публикуване снимката на ищцата с информация, че е сестра на обвиняемия М. Л. Ж., в предаването „Ничия земя”, излъчено на 04.02.2017 г. по Нова телевизия под заглавието „Сериен изнасилвач и убиец”. Първоинстанционното решение е потвърдено в останалата обжалвана част, с която предявеният от Г. М. М. срещу „Нова броудкастинг груп” ЕООД иск с правно основание чл. 49 ЗЗД е отхвърлен за разликата над сумата 2 000 лева до пълния претендиран размер на обезщетението, възлизащ на сумата 60 000 лева.

  Въззивният съд е съобразил, че с исковата молба и уточнения от 03.05.2017 г. и 05.05.2017 г. Г. М. М. е основала претенцията си на следните твърдения: през април 2016 г. дала интервю за в. „ШОУ”, публикувано и в електронния сайт blitz.bg, относно обвиненията за изнасилване и убийство срещу нейния брат ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари