*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 221

  София, 21.04.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в закритото заседание на двадесет и четвърти ноември през две хиляди двадесет и първа година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Емил Марков

  ЧЛЕНОВЕ: Ирина Петрова

  Десислава Добрева

  при секретаря ……………………………...........……. и с участието на прокурора ………....…...................., като изслуша докладваното от съдията Емил Марков т. д. № 671 по описа за 2021 г., за да се произнесе взе предвид:

  Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационната жалба с вх. № 12014/16.VІІ.2020 г. на „Царско село - С.” ЕООД /ЕИК[ЕИК]/ подадена чрез неговия процесуален представител по пълномощие от САК против въззивното решение № ІІ-131 на Бургаския окръжен съд, ГК, ІІ-ри с-в, от 19.ІІ.2020 г., постановено по гр. дело № 1575/2019 г., с което е било обезсилено първоинстанционното решение № 131/8.VІІ.2019 г. на Несебърския РС по гр. дело № 836/2018 г.: за осъждането на несебърското „ЕС`111“ ЕООД /ЕИК[ЕИК]/, при участието в процеса и на врачанското „В. груп“ ООД /ЕИК[ЕИК]/ като трето лице-помагач на ищеца, да преустанови неправомерните си действия, с които пречело на ищцовото „Царско село – С.“ ЕООД /ЕИК[ЕИК]/ да упражнява правата си на заложен кредитор и да държи заложеното имущество, изразяващи се в недопускане на служители и представители на това дружество заложен кредитор до заложеното имущество, както и да се въздържа занапред от действия, с които пречи на държането на заложеното имущество, представляващо сграда с идентификатор 51500.502.447.5 по КККР на [населено място], с адрес на имота в този град, на [улица], бл. V, с предназначение шестетажен хотел-панорама „В.“, като в резултат ответното „ЕС`111“ ЕООД е било осъдено да заплати на ищеца 120 лв. разноски. Предвид констатацията за процесуална недопустимост на така предявения иск, с атакуваното решение на въззивния съд производството по него е било прекратено.

  Оплакванията на бургаския търговец настоящ касатор /към датата на приключване на устните състезания пред въззивната инстанция същият е имал седалище и адрес на управление в [населено място] – бел. на ВКС/ са за постановяване на атакуваното въззивно решение както в нарушение на материалния закон, така и при допуснати от състава на Бургаския ОС съществени нарушения на съдопроизводствените правила. Поради това се претендира отменяването му и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд, вкл. ведно със задължителни указания „по правилното приложение на материалния и ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари