*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 218

  гр. София, 23.05.2022 г.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, второ гражданско отделение, в закрито заседание на четвърти май две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател: ПЛАМЕН СТОЕВ

  Членове: ЗДРАВКА ПЪРВАНОВА

  РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

  като разгледа докладваното от съдия Янчева гр. дело № 341 по описа за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба вх. № 11449/24.11.2021 г., подадена от С. С. Б. и Г. С. Д., чрез адвокат В. У., срещу решение № 414 от 8.10.2021 г. по гр. д. № 620/2021 г. на Окръжен съд - Благоевград, с което е отменено решение № 904067 от 10.05.2021 г. по гр. д. № 978/2020 г. на Районен съд – Благоевград за уважаване на предявените искове за собственост с правна квалификация чл. 124, ал. 1 ГПК и искане по чл. 537, ал. 2 ГПК, като вместо е постановено друго, с което въззивният съд е отхвърлил исковете на С. С. Б. и Г. С. Д. срещу Б. С. Д. за признаване за установено по отношение на последния, че всяка от ищците е собственик, на основание наследствено правоприемство от баща им С. П. Д., починал на 8.11.2011 г., на: 1/3 ид. ч. от имот с № * по плана на землището на [населено място], общ. Благоевград, обл. Благоевград, местност „К. д.“, начин на трайно ползване - „друга селищна територия“, площ - 0.623 дка, при граници и съседи на имота: имот № *- друга селищна територия на [община], имот № *- полски път на [община], имот № *- полски път на [община], имот № *- друг жилищен терен на [община], и имот № *- нива на Б. С. Д., който недвижим имот е заснет с идентификатор *** в КККР на [населено място], общ. Благоевград, обл. Благоевград, одобрени със заповед № РД-18-142/13.03.2019 г., с адрес на имота: местност „К. д.“, с площ от 623 кв. м, трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: за друг вид застрояване, при съседи: ***, ***, ***, ***, *** и ***; 1/3 ид. ч. от изградената в северната част на същия имот сграда с друго предназначение, площ - 96 кв. м, заснета с идентификатор **** по КККР на [населено място], общ. Благоевград, обл. Благоевград, разположена в поземлени имоти ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари