*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  4

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 217

  гр. София 16.06.2022 г.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховен касационен съд, четвърто гражданско отделение в закрито заседание на 13 юни през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЗОЯ АТАНАСОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЛАДИМИР ЙОРДАНОВ

  ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

  като разгледа докладваното от съдия З. Атанасова

  ч.гр.дело № 345 по описа за 2022 година, за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството по делото е по реда на чл.274, ал. 3 ГПК.

  Образувано е по подадена частна жалба от съдружниците на ДЗЗД”Д. 2012” А. Ц. Ц. и И. И. И., чрез адв. Ж. Й. срещу определение № 1099/13.09.2021 г. по в.гр.дело № 1420/2021 г. на Бургаския окръжен съд, с което е потвърдено определение № 73/02.07.2021 г. по гр.дело № 263/2021 г. на Районен съд Царево, с което е прекратено производството по делото и е върната исковата молба на „Д. 2012”ДЗЗД, представлявано от А. Ц. Ц. против Н. Г. П., М. К. П. и К. Н. П. за заплащане на сумата 4000 лв., представляваща стойност на извършени строително-монтажни работи въз основа на сключен устен договор. Поддържаното основание за неправилност на определението е незаконосъобразност. Според жалбоподателя указаните нередовности на исковата молба са отстранени в срок и поради това е неправилен извода на съда за връщане на исковата молба на основание чл.129,ал.3 ГПК. Искането е да се отмени обжалваното определение и делото да се върне на първоинстанционния съд за продължаване на процесуалните действия по подадената искова молба.

  Ответниците по частната жалба Н. Г. П., М. К. П. и К. Н. П., тримата, чрез адв.Д. С. са изразили становище за неоснователност на жалбата.

  Върховният касационен съд състав на четвърто гражданско отделение намира, че частната жалба е недопустима по следните съображения:

  С определение № 73/02.07.2021 г. по гр.дело № 263/2021 г. на Районен съд Царево на основание чл.129,ал.3 ГПК е прекратено производството по делото и е върната исковата молба, заедно с приложенията към нея, подадена от „Д. 2012” ДЗЗД, чрез адв.Ж. Й. против Н. Г. П., М. К. П. и К. Н. П..

  С обжалваното определение от 13.09.2021 г. по в.гр.дело № 1420//2021 г. на Бургаския окръжен съд е потвърдено първоинстанционното определение на Царевския районен съд по гр.дело № 263/2021 г.

  С въззивното определение е прието, че първоинстанционното производство по гр.дело № 206/2019 г. на Царевски районен съд е образувано по искова молба на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари