*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  1

  4

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 216

  гр. София, 19.04.2022 г.

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение в закрито заседание на двадесет и първи март две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ТОТКА КАЛЧЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕРОНИКА НИКОЛОВА

  МАДЛЕНА ЖЕЛЕВА

  като разгледа докладваното от съдия Желева т. д. № 257 по описа за 2022 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на „Биджи трейд“ ЕООД /н./, [населено място] срещу решение № 162 от 3. 11. 2021 г. по в. т. д. № 584/2021 г. на Пловдивски апелативен съд, втори търговски състав, с което е потвърдено решение № 260269 от 17. 06. 2021 г. по т. д. № 841/2019 г. на Пловдивски окръжен съд, с което на основание чл. 632, ал. 2 ТЗ е възобновено производството по несъстоятелност на длъжника „Биджи трейд“ ЕООД.

  Касаторът поддържа, че обжалваното решение е неправилно, тъй като е постановено в противоречие с материалния и процесуалния закон и е необосновано. Излага оплаквания, че въззивният съд неправилно е приел, че са налице предпоставките по чл. 632, ал. 2 ТЗ за възобновяване производството по несъстоятелност, доколкото молбата на НАП за възобновяване на производството е депозирана след изтичане на преклузивния срок по цитираната разпоредба и молителят не е внесъл указаната от съда сума за предплатени разноски в същия срок. Касационният жалбоподател прави искане за отмяна на обжалваното въззивно решение.

  В изложението на основанията за допускане на касационно обжалване касаторът поддържа, че са налице основанията по чл. 280, ал. 1, т. 1 и т. 3 ГПК за допускане на касационно обжалване. Поставя следните въпроси: „1. Какъв е предметният обхват на разпоредбата на чл. 3, т. 2 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение /ДВ, бр. 28/28. 03. 2020 г. в сила от 13. 03. 2020 г./относно понятието „други срокове“?; 2. Включва ли се в понятието „други срокове“, съдържащо се в разпоредбата на чл. 3, т. 2 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение /ДВ, бр. 28/28. 03. 2020 г. в сила от 13. 03. 2020 г./ и срокът по чл. 632, ал. 2 от ТЗ?; 3. Преклузивен ли е срокът по чл. 632, ал. 2 от ТЗ и как следва да бъде изчислен същият като се съобразят разпоредбите ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари