Разпореждане №214/17.12.2021 по дело №

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  РАЗПОРЕЖДАНЕ

  № 214

  гр.София 17.12.2021 г.

  МИНА ТОПУЗОВА – председател на първо наказателно отделение във Върховния касационен съд, като разгледах изпратеното В.Н.О.Х.Д. № 20211100603581/ 2021 г. по описа нa Софийски градски съд, постъпил с вх.№ 608853 от 16.12.2021 г. на ВКС,

  УСТАНОВИХ:

  Във Върховния касационен съд е постъпила жалба от И. Н. В., с която същият иска да му бъде изменена мярката за неотклонение „Задържане под стража“ поради здравословни причини.

  Видимо от приобщените материали с Решение №199 от 26.10.2021 г. на Софийски градски съд е потвърдена присъда от 12.07.2021 г., постановена по Н.О.Х.Д. №21825/ 2018 г. по описа на Софийски районен съд, Н.О., 7-ми състав. С постановената присъда съдът е признал подсъдимия И. Н. В. за виновен за това, че на неустановена дата в периода от 24.07.2017 г. – 13.10.2017 г. в гр. София, от помещение, находящо се в ж.к. Толева махала, общ. Връбница, противозаконно е присвоил чужди движими вещи, собственост на Г. И. Г. на обща стойност от 1015, 00 /хиляда и петнадесет/ лева, които владеел на правно основание / предоставени му за ползване от собственика Г. Г., съобразно договор за наем от 24.07.2017 г., сключен между Г. и „Еклис“ ЕООД, представлявано от И. Н. В./, като в горепосочения времеви период, без знанието и съгласието на собственика на вещите, изнесъл същите от наетото от него помещение и се разпоредил с тях в своя полза, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, след като И. В. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението, на което не е отложено по член 66 от НК и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлено престъпление от общи характер, ако за поне едно от тях изпълнението не е било отложено по реда на член 66 от НК, за което му са наложени наказания „лишаване от свобода“ за срок от три години при първоначален строг режим и „лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност, както и упражнява професия или дейност, свързани с материална отчетност за срок от три години.

  Жалбата на И. В. не може да послужи като основание за образуване на касационно производство по реда на глава двадесет и трета от НПК „Касационно производство“. Съгласно разпоредбата на член 346, т.2 от НПК по касационен ред могат да бъдат обжалвани единствено новите присъди, постановени от окръжния съд като въззивна инстанция по дела от общ характер, освен тези, с които деецът е бил освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание на основание по член 78 „а“ от НК. Видимо ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари