*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 213

  Гр. София, 20.05.2022 г.

  Върховният касационен съд, Гражданска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на шестнадесети май две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ГЕРГАНА НИКОВА

  СОНЯ НАЙДЕНОВА

  като разгледа докладваното от съдия Гергана Никова гр. дело № 381 по описа за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба вх.№ 358713 от 27.10.2021 г., подадена от Ц. Г. В. и К. Й. В. чрез адвокат И. Ю. от САК и насочена срещу въззивно Решение № 264703 от 13.07.2021 г. по в.гр.д.№ 6134/2020 г. по описа на Софийски градски съд, ІІ „в” въззивен гр. състав, с което е потвърдено Решение № 72558 от 14.04.2020 г. по гр.д.№ 37270/2014 г. на Софийски районен съд, г.о., 41 състав.

  Ответниците по касация М. З. А., Л. З. С., Е. С. С., С. С. К., В. С. С. и М. К. Т., в депозиран отговор чрез адвокат П. В. от САК, поддържат, че липсват основания за допускане на касационно обжалване, както и че касационната жалба е неоснователна. Претендират разноски.

  По наличието на основания за допускане на касационното обжалване, Върховният касационен съд, състав на Второ г.о., намира следното:

  С потвърденото от СГС решение на СРС са отхвърлени предявените от настоящите касатори субективно съединени установителни искове с правно основание чл. 124, ал. 1 ГПК срещу З. К. С. (починал в хода на делото и заместен от наследниците си М. З. А. и Л. З. С.), Е. С. С. (лично и като наследник на Р. В. С., починала в хода на процеса), С. С. К. (лично и като наследник на Р. В. С.), В. С. С. (лично и като наследник на починалата в хода на процеса С. Д. С.) и М. К. Т., за признаване за установено по отношение на ответниците, че ищците са собственици на поземлен имот, състоящ се от две части, а именно: имот с идентификатор *** по действащите КККР, одобрени със заповед № РД-18-53 от 23.11.2011 г. на изпълнителния директор на АГКК, с площ от 123 кв.м, трайно предназначение на територията: земеделска, начин на трайно ползване: ниско застрояване (до 10 м) при съседи: ***, ***, *** и ***, както и реална (южна) част от имот с идентификатор *** по действащите КККР, с площ от 280 ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари