*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 212

  София, 28.06.2022 год.

  Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение в закрито заседание на двадесет и седми юни през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мими Фурнаджиева

  ЧЛЕНОВЕ: Велислав Павков

  Десислава Попколева

  като разгледа докладваното от съдия Попколева гр.дело № 2196 по описа за 2022 год., за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл.307, ал.1 ГПК.

  Образувано е по молба на А. П. А. за отмяна на влязло в сила решение от 15.01.2018 г. по гр.д. № 4010/2017 г. на Районен съд Ямбол, с което са отхвърлени предявените от молителя срещу Драматичен театър „Н. К.“, [населено място] искове с правно основание чл.344, ал.1, т.1, т.2 и т.3 КТ.

  В молбата за отмяна се поддържа, че са налице основанията по чл.303, ал.1, т.1 и т.2 ГПК за отмяна на влязлото в сила решение поради новооткрити писмени доказателства – публикации в профила на Драматичен театър „Н. К.“, [населено място] в социалната мрежа „Ф.“и на официалният сайт на театъра, доказващи че разпитаният по делото свидетел И. Н. понастоящем, освен като шофьор, продължава да работи в театъра и като сценичен работник, което доказва, че дадените от него показания пред съда на 09.01.2018 г., които са взети предвид при постановяване на решението, не отговарят на истината.

  При така изложените обстоятелства молителят твърди, че са налице предпоставките на чл.303, ал.1, т.1 и т.2 ГПК за отмяна на влязлото в сила въззивно решение и иска неговата отмяна.

  Ответникът по молбата - Драматичен театър „Н. К.“, [населено място], е депозирал отговор, в която заявява становище, че молбата за отмяна е недопустима, тъй като е подадена след изтичане на срока по чл.305 ГПК, а освен това в нея са новите обстоятелства или нови писмени доказателства от съществено значение за изхода на делото, които при решаването му не са могли да бъдат известни на страната или с които страната не е могла да се снабди своевременно.Отделно от това са изложени и доводи за неоснователност на молбата по същество.

  Върховният касационен съд, състав на Четвърто гражданско отделение намира, че молбата за отмяна е подадена от процесуално легитимирано лице – страна по делото, по което е постановено решението, чиято отмяна се иска. В същата са изложени твърдения единствено за наличие на основанието за отмяна по смисъла на чл.303, ал.1, ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари