*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  10

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 208

  София, 17.05.2022 година

  Върховният касационен съд, Първо гражданско отделение, в закрито заседание на дванадесети май през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Маргарита Соколова

  ЧЛЕНОВЕ: Светлана Калинова

  Гълъбина Генчева

  при секретар

  като изслуша докладваното от съдия Светлана Калинова

  гражданско дело № 875 от 2022 година, и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба с вх.№156/14.01.2022г., подадена от М. Н. С. от [населено място], чрез процесуалния ѝ представител адв.И. П., срещу решение № 83, постановено на 24.11.2021г. от Окръжен съд – Монтана, Първи въззивно-граждански състав по в.гр.д.№186/2021г., потвърждаващо решението на първоинстанционния съд, с което е прекратено като недопустимо производството по иска с правно основание чл. 59, ал. 3 ЗС по отношение на втория етаж от двуетажна двуфамилна жилищна сграда-близнак с идентификатор ........, разположена в ПИ с идентификатор ..........с площ от 727 кв.м., с номер по предходен план – парцел .........., кв..........по плана на Б., и е отхвърлен предявеният от М. Н. С. срещу Н. М. А. и Г. П. А. иск с правно основание чл. 59, ал. 3, предл. 2 ЗС по отношение на първия етаж, заедно с прилежащите тавански помещения – западния близнак от двуетажната двуфамилна жилищна сграда-близнак с идентификатор ..........., състояща се от два етажа и за 1/2 иедална част от ПИ с идентификатор ............с площ от 727 кв.м., с номер по предходен план – парцел ............, кв.............по плана на Б., както и предявеният от М. Н. С. срещу Н. М. А. и Г. П. А. иск с правно основание чл. 61 ЗС по отношение на първия и втория етаж, заедно с прилежащи тавански помещения – западния близнак от двуетажна двуфамилна жилищна сграда-близнак, с идентификатор ............, състояща се от два етажа и за 1/2 идеална част от ПИ с идентификатор ...............с площ от 727 кв.м., с номер по предходен план – парцел .........., кв...........по плана на Б..

  Касаторът поддържа, че са налице основания за допускане на въззивното решение до касационно обжалване по чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК по следните правни въпроси:

  1.Длъжен ли е въззивният съд да се произнесе по спорния предмет по делото, като подложи на самостоятелна преценка доказателствата, подкрепящи защитните тези на страните и изложи свои мотиви по всички надлежно заявени и поддържани от страните възражения и доводи при ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари