*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 208

  гр. София, 17.05.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на тринадесети април две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЛАМЕН СТОЕВ

  ЧЛЕНОВЕ: ЗДРАВКА ПЪРВАНОВА

  РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

  изслуша докладваното от съдията Пламен Стоев гр. д. № 5079/2021 г. и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на И. Х. К. срещу въззивно решение № 260163 от 29.07.2021 г., постановено по гр. д. № 340/2020 г. на Кюстендилския окръжен съд, с оплаквания за неправилност поради нарушение на материалния закон, допуснато съществено нарушение на съдопроизводствените правила и необоснованост - касационни основания по чл. 281, т. 3 ГПК.

  С обжалваното решение въззивният съд е обезсилил решение № 190 от 19.03.2020 г., постановено по гр. д. № 762/2019 г. по описа на Дупнишкия районен съд, с което е отхвърлен предявеният от касатора против „Спортела“ ООД отрицателен установителен иск с правна квалификация чл. 124, ал. 1 ГПК за признаване за установено, че ответникът не е собственик на място с площ от 600 кв. м, ведно с построената и находяща се в него сграда, със застроена площ от 23 кв. м, състояща се от стая и салон, както и на незастроено място с площ от 500 кв. м, двете находящи се в землището на [населено място], които имоти са включени и попадат в новообразуван имот № * по КВС на [населено място], общ. Кочериново, и е прекратил като недопустимо производството по делото.

  По делото е установено, че с нотариален акт за покупко-продажба № 155/05.12.2007 г. ищецът в първоинстанционното производство И. Х. К. е закупил от И. С. Б. и И. В. Б. недвижим имот, представляващ поземлен имот с пл. № *, попадащ в землището на [населено място], общ. Кочериново, обл. Кюстендил, м. „Р.“, с площ от 1100 кв. м, извън регулационния план на селото, ведно с построената в имота сграда със застроена площ 23 кв. м, състояща се от стая и салон. С нот. акт № 138/2004 г. праводателите на ищеца са признати за собственици на основание § 4а и § 4б ПЗРЗСПЗЗ на място от 600 кв. м, находящо се в [населено място], извън регулационния план на селото, в м. „Р.“ /„П с.“/, заедно с построената в него сграда със застроена площ 23 ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари