*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  N. 207

  гр. София 18.03.2022 година

  Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, трето отделение в закрито заседание на седемнадесети февруари две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ:СИМЕОН ЧАНАЧЕВ

  ЧЛЕНОВЕ: АЛЕКСАНДЪР ЦОНЕВ

  ФИЛИП ВЛАДИМИРОВ

  изслуша докладваното от съдия СИМЕОН ЧАНАЧЕВ гр. дело N 3248 по описа за 2021 г. и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК, образувано по касационна жалба на „ХРАНМАРКЕТ“ ООД, гр.София против решение № 263577 от 02.06.2021 г. по гр. дело № 4473/2021 г. на СГС /Софийски градски съд/, гражданско отделение, ІІ-В въззивен състав.

  Ответникът по касация – С. Г. Д. в отговора по чл. 287, ал. 1 ГПК поддържа, че не са налице основания за допускане на въззивното решение до касационно обжалване, а по същество оспорва жалбата, която счита изцяло за неоснователна.

  Касационната жалба е подадена от страна по спора, легитимирана да обжалва въззивното решение, постъпила е в срока по чл. 283 ГПК, има за предмет съдебен акт, който подлежи на инстанционен контрол пред ВКС /Върховен касационен съд/, като с оглед постановения правен резултат е формиран и правен интерес за обжалване на решението. Затова жалбата е процесуално допустима.

  ВКС /Върховен касационен съд/, гражданска колегия, състав на трето отделение намира, че не са налице основания за допускане на касационен контрол поради следните съображения:

  Предмет на касационната жалба е цитираното въззивно решение, с което състав на СГС е потвърдил решение от 09.03.2016 г. и решение № 33105 от 06.02.2019 г. по гр. дело № 11370/2014 г. на СРС. С първото решение СРС е уважил искове по чл. 344, ал. 1, т. 1 и т. 2 КТ, предявени от С. Г. Д. против „ХРАНМАРКЕТ“ ЕООД, гр.София, а с второто решение СРС е отхвърлил молба по чл. 247, ал. 1 ГПК, предявена от„ХРАНМАРКЕТ“ ЕООД, гр.София.

  С изложението по чл. 284, ал. 3, т. 1 ГПК, касаторът е посочил като основания за допускане на касационен контрол разпоредбите на чл. 280, ал. 1, т. 1 и т. 3 ГПК. Същият е поставил въпрос: „1. Как следва да бъде ценена доказателствената тежест на частен документ, изхождащ от една от страните по делото при условие, че същият не е бил оспорен от насрещната страна, в съвкупността с приетите по делото доказателства и при непроведено доказване, с оглед липсата на оспорване на същия?“. Страната ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари