*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 204

  гр.София,

  16.06.2022 г.

  Върховен касационен съд на РБ, четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на четиринадесети юни две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател:ВЕСКА РАЙЧЕВА

  Членове: ГЕНИКА МИХАЙЛОВА

  АНЕЛИЯ ЦАНОВА

  като разгледа докладваното от съдията Райчева гр.д. № 5006 описа за 2021 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 248 ГПК.

  С молба вх. 4473 от 20.05.2022 г., С. З. К., чрез от адв. Д. О. от АК – Сливен, е поискал да бъде изменено определение от 20.04.2022г., постановено в производство по чл. 288 ГПК по гр. д. № 5006/2021 г. на ВКС - IV г. о., в частта за разноските, като му се присъдят допълнително 100 лв. разноски, с оглед на постановения правен резултат и направените от доверителя му разноски в размер на 1160 лв., а в диспозитива на определението са присъдени 1060 лв. С подадената молба по чл. 248, ал. 1 ГПК се поддържа, че разноските са поискани своевременно, представен е и списък на същите и с оглед изхода на спора следва да бъдат присъдени.

  По делото не е постъпил отговор от ответниците по молбата Б. Г. Б. и В. Д. Ш. .

  По подадената молба, Върховният касационен съд- състав на четвърто отделение на гражданската колегия, намира:

  С определение № 304 от 20.04.2022 г. по гр.д. № 5006/2021 г. на IV – г.о. на ВКС не е допуснато касационно обжалване на решение № 75 от 24.06.2021 г. по в.гр.д. № 200/2021 г. по описа на ОС – Сливен и жалбоподателите Б. Б. и В. Ш. са осъдени да заплатят на С. З. К. сумата 1060 лв., разноски по делото.

  В касационното производство процесуалният представител на С. З. К. е представил договор за правна защита и съдействие, претендирайки своевременно заплащането на направените разноски в размер на 1160 лв.

  От данните по делото е видно, че срокът за изменение на определението на касационния съд по 288 ГПК, в частта за разноските, към датата на подаване на молбата по чл. 248 ГПК не е изтекъл и съставът на ВКС е сезиран своевременно .

  Настоящият състав констатира, че с отговора на касационната жалба е представен договор за правна защита и съдействие и надлежен списък на разноските по чл. 80, изр. 2-ро ГПК за сумата 1160лева. С оглед обстоятелството, че производството по чл. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари