Определение №/20.08.2021 по дело №340/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за недопускане
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати.

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  гр. София, 20 август 2021 г.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, първо наказателно отделение, в закрито заседание на двадесети август през две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛАДА ПАУНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ЖАНИНА НАЧЕВА

  ПЕТЯ ШИШКОВА

  като разгледа докладваното от Председателя наказателно дело № 340/2021 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  До Върховния касационен съд е адресирана молба от подсъдимата Б. П., която след постъпване в регистратурата на ВКС е получила входящ № 66388/20.08.2021г. с искане подсъдимата П. да напусне адреса, на който по отношение на нея се изпълнява мярка за неотклонение „домашен арест“, както следва :

  - На 23 август 2021 г. за времето от 08:00 до 21:00 часа, за да заведе 83 годишната си майка Д. Х. на кардиолог – д-р Х. в клиника Кардиоконсулт (адрес: [населено място], ул. „Казбек №12), като я вземе и върне в дома й, находящ се в [населено място], район Надежда,[жк], [улица] окаже спешна помощ в домакинството и личната й хигиена

  - На 24 август 2021 г. за времето от 13:30 до 19:30 часа, за да посети личния си лекар – д-р Борис Кондеровски с адрес: болница „Софиямед“, [улица].

  Върховният касационен съд, първо наказателно отделение с оглед обоснованите причини в постъпилата молба, намира че същата е основателна и следва да бъде уважена относно напускане на адреса на изпълнение на мярката за неотклонение „домашен арест“, за да заведе 83-годишната си майка в клиника Кардиоконсулт, както и оказване на спешна помощ в домакинството и личната хигиена на 23.08.2021 г.

  Обоснована е и причината за посещение на личния лекар – д-р Борис Кондзеровски на датата 24.08.2021 г.

  Доколкото обаче поисканият срок за придружаване и оказване на лично съдействие от страна на подсъдимата на възрастната й майка е прекомерно дълъг с оглед на необходимостта от извършване на посочените действия, часовият диапазон следва да бъде ограничен до 17,00ч.

  С оглед на гореизложеното, Върховният касационен съд, първо наказателно отделение,

  О П Р Е Д Е Л И:

  РАЗРЕШАВА на подсъдимата Б. Е. Х. - П. с ЕГН [ЕГН], да напусне адреса, на който се изпълнява взетата по отношение на нея мярка за неотклонение „домашен арест“, както следва :

  - На 23 август 2021 г. за времето от 08:00 до 17:00 часа, за да заведе 83 годишната си майка Д. Х. на кардиолог – д-р Х., в клиника Кардиоконсулт (адрес: [населено място], ул. „Казбек №12), като я вземе и върне в дома й, находящ се в [населено място], район Надежда,[жк], [улица] окаже помощ в домакинството и личната й хигиена;

  - На 24 август 2021 г. за времето от 13:30 до 19:30 часа, за да посети личния си лекар – д-р Борис Кондеровски с адрес: болница „Софиямед“, [улица].

  ЗАДЪЛЖАВА подсъдимата Б. Е. Х. - П. да представи доказателства за обстоятелствата, посочени в настоящата молба.

  Подсъдимата Петрова да се уведоми на посочения в молбата телефон за контакт за постановеното определение.

  Препис от определението да се изпрати незабавно на факса на 07 РУ – МВР по местоизпълнение на мярката за неотклонение „домашен арест“, за сведение.

  Настоящото определение, ведно с молба вх. № 66388/20.08.2021г. по описа на ВКС, във връзка с която е постановено, да се приложат по делото.

  Определението не подлежи на обжалване и протест.

  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

  ЧЛЕНОВЕ: 1.

  2.


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.


  Цитирани норми и термини

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари