Определение №198/10.05.2022 по дело №5060/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  1

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 198

  София, 10.05.2022 година

  Върховният касационен съд, Първо гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и четвърти март през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Маргарита Соколова

  ЧЛЕНОВЕ: Светлана Калинова

  Гълъбина Генчева

  при секретар

  като изслуша докладваното от съдия Светлана Калинова

  гражданско дело № 5060 от 2021 година, и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл.288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба с вх.№7112/12.10.2021г., подадена от Г. И. Я., Д. З. З. и З. М. З., чрез процесуалния им представител адв.А. П. Т., срещу решение № 299, постановено на 13.08.2021г. от Окръжен съд – Бургас, I въззивен граждански състав по в.гр.д.№951/2021г., потвърждаващо решението на първоинстанционния съд, с което е признато за установено по отношение на Г. И. Я., Д. З. З. и З. М. З., че Т. А. Я. и В. В. А. са собственици на дворно място с площ от 435 кв.м., находящо се в [населено място], общ.А., обл.Бургас, [улица], съставляващо поземлен имот №.....в кв.....по плана на същия град, за който е отреден УПИ .... в кв.....по ПУП на [населено място], ведно с построените в имота самостоятелни обекти: едноетажна масивна жилищна сграда, състояща се от жилищен етаж със застроена площ от 78 кв.м. и мазе със застроена площ от 70 кв.м. и едноетажна масивна сграда, изградена на източната граница към ПИ №...., състояща се от гараж със застроена площ от 18 кв.м. и второстепенна постройка със застроена площ от 24 кв.м. с обща калканна стена, при квоти съответно 3/4 идеални части и 1/4 идеална част, като Г. И. Я., Д. З. З. и З. М. З. са осъдени да предадат на Т. А. Я. владението върху 3/4 идеални части от имота, а на В. В. А. владението върху 1/4 идеална част от имота, както и определение, имащо характер на решение, обективирано с №260272 от 19.04.2021г. по гр.д.№1156/2019г. по описа на РС-Айтос, с което е допусната поправка на очевидна фактическа грешка в решението на първоинстанционния съд, като в диспозитива на решението се чете: „отхвърля възражението на Г. И. Я. за упражняване на право на задържане на дворно място с площ от 435 кв.м., находящо се в в [населено място], общ.А., обл.Бургас, [улица], съставляващо поземлен имот №....в кв.....по плана на същия град, при граници за ПИ: от двете страни улици, ПИ №...., ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари