Разпореждане №197/09.11.2021 по дело №

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати.

  РАЗПОРЕЖДАНЕ

  № 197

  [населено място], 9.11.2021 година

  Лада Паунова – председател на трето наказателно отделение в наказателна колегия на Върховния касационен съд на Република България, като проверих подаденaтa касационнa жалбa с входящ номер 2798 от 15.10.2021 г. по описа на Окръжен съд – [населено място], срещу присъда № 11 от 11.10.2021 г. по в.н.о.х.д. № 296/ 2021 г. по описа на Окръжен съд – [населено място], с вх. № 607608 от 8.11.2021 г. по описа на ВКС,

  У С Т А Н О В И Х:

  Касационната жалба, подадена от адв. А. Г. С. като защитник на подсъдимия Д. Г. Д., е в срок и е насочена срещу съдебен акт, който подлежи на касационната проверка по реда на чл. 346, т. 2 от НПК, но не може да послужи с оглед на съдържанието ѝ като основание за образуване на касационно производство по реда на Глава двадесет и трета от НПК. Същата не отговаря на изискуемото съдържание по чл. 351, ал. 1 от НПК, тъй като в нея не се излагат данни в подкрепа на заявените касационни основания по чл. 348, ал. 1, т. 1 – 3 от НПК. Защитникът изрично е посочил в края на жалбата си, че ще подаде допълнение към жалбата след изготвяне на мотивите към новата присъда на въззивния съд. По делото няма данни да е било изпращано съобщение за изготвените мотиви до жалбоподателя. От материалите, находящи се между кориците на делото, се установява по категоричен начин, че към дата 1.11.2021 г. мотивите са били изготвени, но въпреки това към датата на администриране на делото до ВКС, а именно 4.11.2021 г., респективно постъпване на същото в регистратурата на касационния съд (8.11.2021 г.) не се констатира да е постъпвало допълнение към жалбата.

  Съдията от въззивния съд е следвало да констатира бланкетността на касационната жалба и да даде седемдневен срок на подсъдимия и неговия защитник, в който те да допълнят жалбата си като отстранят непълнотите в нея и да ги предупреди изрично, че в противен случай жалбата им подлежи на връщане по реда на чл. 351, ал. 5, т. 1, вр. ал. 1 от НПК.

  След като бланкетната касационна жалба бъде допълнена и недостатъците в нея отстранени, същата, ведно с делото, следва да бъде администрирана и изпратена отново по компетентност на ВКС, като бъде връчено съобщение от допълнението към нея на всички страни в процеса. Предвид изложеното,

  Р А З П О Р Е Ж Д А М:

  Отказвам образуване на касационно производство пред Върховния касационен съд по така подаденaтa касационнa жалбa с входящ номер 2798 от 15.10.2021 г. по описа на Окръжен съд – [населено място], срещу присъда № 11 от 11.10.2021 г. по в.н.о.х.д. № 296/ 2021 г. по ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари