Определение №192/09.05.2022 по дело №4752/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 192

  София, 09.05.2022 год.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на дванадесети април през две хиляди и двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАМЕЛИЯ МАРИНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕСЕЛКА МАРЕВА ЕМИЛИЯ ДОНКОВА

  като разгледа докладваното от съдия Камелия Маринова гр. д. № 4752 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Ц. К. П., чрез пълномощника й адвокат В. В., против решение № 10422 от 16.06.2021 г., постановено по гр. д. № 1476 по описа за 2020 г. на Софийски апелативен съд, с което е потвърдено решение № 123 от 08.01.2020 г. по гр. д. № 12632/2018 г. на Софийски градски съд за отхвърляне на предявения от Ц. К. П. против МБАЛ „Болница Европа“ ООД, гр. София и Д. К., гражданин на Република Италия искове за солидарното им осъждане да й на основание чл. 49 ЗЗД и чл. 45 ЗЗД сумата 21 514.12 лева, обезщетение за имуществени вреди, изразяващи се в заплатени разноски за хирургическа интервенция за корекция на бюста – поставяне на гръдни импланти и абдоминопластика на корема, извършена на 30.03.2017 г., както и сумата 100 000 лева, обезщетение за неимуществени вреди - болки и страдания, причинени по повод извършена планова хирургическа интервенция за корекция на бюста, поставяне на гръдни импланти и абдоминопластика на корема, извършена на 30.03.2017 г. в нарушение на Медицинския стандарт по пластично възстановителна и естетична хирургия, ведно със законна лихва върху сумите, считано от датата на подаване на исковата молба – 28.09.2018 г. до окончателното плащане, като решението е постановено при участие „Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД, трето лице-помагач на МБАЛ „Болница Европа“ ООД.

  МБАЛ „Болница Европа“ ООД е подало чрез пълномощника си адвокат Х. Н. писмен отговор по реда и в срока по чл. 287, ал. 1 ГПК, в който оспорва наличието на основание за допускане на касационно обжалване и претендират възстановяване на направените разноски.

  Д. К. е подал чрез пълномощниците си адвокат И. А. и адвокат М. Н. писмен отговор по реда и в срока по чл. 287, ал. 1 ГПК, в който оспорва наличието на основание за допускане на касационно обжалване и претендират възстановяване на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари