Определение №19/27.01.2022 по дело №2149/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 19

  гр. София, 27.01.2022 г.

  ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и първи януари през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

  МАРИЯ ХРИСТОВА

  като разгледа, докладваното от съдия Боян Цонев, гр. дело № 2149 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  С молба с вх. № 563/20.01.2022 г. адв. С. В., в качеството си на процесуален пълномощник на наследниците на жалбоподателя-ищец М. П. Р. е поискала конституирането на същите по делото като негови правоприемници и в тази връзка е представила писмени доказателства, от които се установява следното:

  Видно от удостоверение за наследници с изх. № 6704/24.11.2021 г., издадено от дл. лице при [община], жалбоподателят-ищец М. П. Р. е починал на 20.11.2021 г. и е оставил за свои наследници по закон (чл. 5, ал. 1, чл. 9, ал. 1 и чл. 10, ал. 1 от ЗН) следните лица: Е. Н. Р. с ЕГН [ЕГН] – съпруга, К. М. Р. с ЕГН [ЕГН] – син, Е. П. Р. с ЕГН [ЕГН] – внучка и А. П. Р. с ЕГН [ЕГН] (малолетен) – внук, последните двама – деца на починалия преди наследодателя негов син П. М. Р.; всички наследници са с посочен в удостоверението адрес: [населено място], [улица], [жилищен адрес]. На основание чл. 227 от ГПК, при настъпилото по силата на закона процесуално правоприемство, на мястото на починалия жалбоподател-ищец в производството по делото следва да бъдат конституирани неговите наследници по закон.

  Видно от удостоверение за раждане № 1256/15.10.2008 г., издадено от дл. лице при [община], майка на малолетния А. П. Р. е Н. С. Р., която е и негов представител по закон. С представеното с молбата пълномощно, всички процесуални правоприемници на починалия жалбоподател-ищец надлежно са упълномощили неговия пълномощник по делото – адв. С. В., която е и техен съдебен адресат, съгласно посоченото в молбата, поради което те следва да бъдат призовани чрез нея.

  Предвид представянето на горните писмени доказателства отпада нуждата от извършване на служебна справка относно гражданското състояние на жалбоподателя-ищец, каквато е разпоредена от съда на 21.01.2022 г., поради което това разпореждане следва да се отмени на основание чл. 253 от ГПК.

  С молбата е представена и вносна бележка от 19.01.2022 г. за внасянето в срок по сметката на ВКС на дължимата по делото държавна такса в размер 141.04 лв., съгласно постановеното по делото определение № 60798/09.12.2021 г. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари