*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

2

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

№ 183

гр. София, 23.06.2022 година

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република БЪЛГАРИЯ, Търговска колегия, Второ отделение в закрито съдебно заседание на седемнадесети юни през две хиляди двадесет и втора година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛИЯ ВАСИЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ: АННА БАЕВА

ЛЮДМИЛА ЦОЛОВА

като изслуша докладваното от съдия Емилия Василева т. дело № 1337 по описа за 2022г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по касационна жалба, подадена от „Финанс Инфо Асистанс“ ЕООД, [населено място] чрез процесуален представител адв. К. К., срещу решение № 108 от 08.03.2022г. по в. гр. дело № 1096/2021г. на Окръжен съд Благоевград, 4 въззивен граждански състав.

По делото е постъпила молба от касатора вх. № 4689/29.04.2022г. по вх. регистър на Окръжен съд Благоевград за спиране на въззивното решение.

Върховният касационен съд, Търговска колегия, Второ отделение, след като прецени данните по делото, приема следното:

С въззивното решение е потвърдено решение № 502455 от 28.06.2021г. по гр. дело № 1119/2018г. на Районен съд Разлог в частта, с която е отхвърлен предявеният от „Финанс Инфо Асистанс“ ЕООД срещу Т. И. Алистаров иск за главница в размер 9 696,34 лв. и ищецът е осъден да заплати на ответника сума в размер 830 лв. – направени разноски за въззивното производство.

За да бъде спряно изпълнението на въззивното решение на основание чл. 282, ал. 2 ГПК, е необходимо същото да подлежи на принудително изпълнение, да е обжалвано с касационна жалба и касаторът да е представил надлежно обезпечение, определено съгласно т. 1 и 2 на ал. 2, чл. 282 ГПК. В настоящия случай първата предпоставка не е налице. Изпълнително основание, въз основа на което съдът издава изпълнителен лист в хипотезата на чл. 404, т. 1 ГПК са влезлите в сила решения и определения на съдилищата, осъдителните решения на въззивните съдилища, заповедите за изпълнение, съдебно-спогодителните протоколи, решенията и заповедите за изпълнение, които подлежат или по които е допуснато предварително или незабавно изпълнение, както и решенията на арбитражните съдилища и сключените пред тях спогодби по арбитражни дела. С въззивното решение е потвърдено решението на Районен съд Разлог в частта, с която е отхвърлен предявеният от „Финанс Инфо Асистанс“ ЕООД срещу Т. И. Алистаров иск за главница и ищецът е осъден да заплати на ответника направените разноски за въззивното производство в размер 830 лв. Обжалваното и невлязло в сила въззивно решение в ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари