*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 18

  гр. София, 16 февруари 2022 г.

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, трето наказателно отделение в закрито заседание на четиринадесети февруари през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛАДА ПАУНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: АНТОАНЕТА ДАНОВА

  КРАСИМИРА МЕДАРОВА

  при участието на секретаря

  и след становището на прокурора от ВКП Галина Стоянова, като разгледа докладваното от съдия Медарова наказателно частно дело № 30/2022 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството пред ВКС е образувано по реда на чл. 43, т. 3 от НПК за промяна на местната подсъдност по н.о.х.д. № 4/2022 год., по описа на Районен съд – гр.Кубрат.

  В писмено становище прокурорът от Върховна касационна прокуратура изтъква, че с оглед на направените отводи на работещите по щат двама съдии от РС – гр.Кубрат / на осн. чл.29, ал.1 от НПК/ са налице предпоставките на чл. 43, т. 3 от НПК за определяне от ВКС на друг, еднакъв по степен съд, който да разгледа делото.

  Върховният касационен съд, трето наказателно отделение, след като обсъди материалите по делото, намира, че са налице предпоставките на чл. 43, т. 3 от НПК за промяна на местната подсъдност по следните съображения:

  Пред РС – гр.Кубрат е било образувано н.о.х.д. № 4/2022 год., по описа на същия съд по внесен от Районна прокуратура –гр.Кубрат обвинителен акт срещу М. Х. А. за извършено престъпление по чл.343, ал.3, б.“а“, вр. ал.1, б.“б“, вр. чл.342, ал.1 от НК и срещу С. Х. А. за престъпление по чл.343, ал.3, б.“а“, вр.ал.1, б.“б“, вр. чл.342, ал.1 от НК .

  След образуването на делото, определеният съдия-докладчик Д. П.-Е. се е отвела от разглеждане и решаване на същото, на осн. чл.29, ал.1,т.1, б.“а“ от НПК, с определение №4/06.01.2022 г.

  След отвода на съдия П.-Е., делото е разпределено на съдия А. В., която с определение № 5/10.01.2022 г. се е отвела от разглеждането му на осн. чл.29, ал.1,т.1, б.“б“ от НПК. С последващо определение № 6/10.01.2022 г. съдия В. е прекратила производството по н.о.х.д. № 4/2022 год., по описа на Районен съд – гр.Кубрат по съображения, че в съда работят на щат двама съдии, които са се отвели от разглеждането на делото, поради което съдът не може да образува състав, който да го разгледа. По изложените съображения и на осн. чл.43, т.3 от НПК е постановила делото ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари