*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  1

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 178

  [населено място], 21.04.2022 г.

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, ВТОРО ОТДЕЛЕНИЕ, в закрито съдебно заседание на двадесет и първи април през две хиляди двадесет и втора година състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОСТАДИНКА НЕДКОВА

  ЧЛЕНОВЕ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

  ГАЛИНА ИВАНОВА

  като изслуша докладваното от съдия Галина Иванова т.д. № 851 по описа за 2022 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 282, ал. 2 от ГПК.

  Молителят Гаранционен фонд чрез юрисконсулт К. Я., с представено пълномощно по делото, е посочил, че е постановено осъдително въззивно съдебно решение, което е обжалвано от него в срок. Иска да бъде спряно изпълнението на съдебното решение, на основание чл. 282, ал. 2 от ГПК, като представя доказателства за внесена парична гаранция в размер на 360 000 лв.

  Представя платежно нареждане за внесената сума, касационна жалба, изложение по чл. 284, ал.3, т. 1 от ГПК, пълномощни за лицето, подписало касационната жалба, заверени копия от решението на въззивния и първоинстанционния съд, както и данни за издадения в полза на ищците изпълнителен лист и покана за доброволно изпълнение.

  Върховният касационен съд на Р България, в състав на Второ търговско отделение, за да се произнесе взе предвид следното:

  Гаранционен фонд твърди и от представените от него писмени доказателства се установява, че е обвързан от невлязло в сила осъдително въззивно решение. Видно от представеното решение № 157 от 24.03.2022 г. по т.д. 926/2021 г. по описа на Апелативен съд – П., че е потвърдено решение № 260279 от 03.08.2021 г. по т.д. 251/2019 г. по описа на Окръжен съд – Стара Загора, в частта му, с която е осъден Гаранционен фонд да заплати на Делинка П. М., в качеството й на наследник по закон на починалите в хода на производството П. Т. Д. и М. Ш. Д., от по 180 000 лв, частичен иск от 220 000 лв. или общо 360 000 лв, частично от 440 000 лв.

  Въззивното съдебно решение е връчено на молителя на 19.04.2020 г. Касационната жалба от молителя Гаранционния фонд е подадена на 20.04.2022 г. чрез адвокат М., с представени надлежни пълномощни за упълномощаване и преупълномощаване. С касационната жалба е обжалвано посоченото осъдително въззивно решение. Към нея е приложено изложение на основание чл. 284, ал. 3, т. 1 от ГПК. Представено е платежно нареждане от 15.04.2022 г. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари