Определение №176/28.05.2020 по дело №652/2020

Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

Анотация

Въпрос

Определението по чл.140 ал.1 ГПК включва ли разглеждане на въпросите по допустимостта на иска, като при констатирани нередовности следва ли съдът да даде указания на ищеца, за представяне на доказателства, които указания да му бъдат връчени с определението за насрочване?

Какъв е обхватът на проверката на въззивния съд по чл.130 ГПК, за допустимост на предявения иск и има ли правомощие същия да събира доказателства, посочени или представени с частната жалба на ищеца, за установяване на обстоятелства относно допустимостта на иска или да инициира процедура по отстраняване нередовности , като даде указания на първоинстанционния съд за събиране на сочените доказателства?

При служебна проверка, извършвана от въззивния съд, касаеща допустимостта на иска , може ли същият да събира сочени с частната жалба доказателства, които да санират иска , ако ищецът не е могъл да ги представи или да се снабди с тях, след указанията на първоинстанционния съд до подаване на частната жалба срещу определението за прекратяване на производството по делото?

Достъпно за логнати потребители и абонати

За да прочетете този съдебен акт трябва да сте влезли в профила си или да се регистрирате безплатно. Можете да го направите тук.

или

Влезте в профила си, за да не виждате рекламите